Supruge uvukli u posao s drogom radi lakšeg prijenosa

Zanimljivo je da su dileri znali da su pod budnim okom policije, pa je Fišić angažirao više žena koje su prenosile opojnu drogu

 

SARAJEVO – Županijski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva protiv Samedina Fišića, Malika Mušanovića, Eldina Kusture, Anela Đone, Dževada Haskića, Eldina Veljkovića, Šemse Selimovića, Alena Papića, Alema Kahrovića, Sanina Džabije, Senadina Fišića, Vahidina Gakića, Emira Milišića, Ibre Elezovića, Armina Tabaka, Irsana Buzoku, Adija Kahvedžića, Jasmina Hamzića, Harisa Bekteševića, Dženana Kadrića, Seada Hanjalića, Jasmina Žunića, Muhameda Đonke i Jasmine Pintol.

Samedin Fišić i Malik Mušanović terete se da su od listopada 2017. do travnja 2018. godine na području Sarajevske županije, Hercegovačko-neretvanske i Bosansko-podrinjske županije organizirali svaki svoju grupu zbog trgovine narkoticima. Članovi obje grupe su drogu amfetamin, kokain i cannabis čuvali, prepakirali i dalje prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama ali i u nekim ugostiteljskim objektima.

Optuženi su koristili i šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu droge, kao i

mjesto i vrijeme radi preuzimanja i isplate novca. Optuženi se terete da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Kako je Faktor ranije prenosio, detaljnom šestomjesečnom istragom u akciji “Limit” utvrđeno je kako su grupama rukovodili Fišić s jedne, a Mušanović s druge strane dok su svi ostali postali članovi tih grupa.

Članovi su drogu kupovali od Fišića i zatim su imali zadatak da je prenose, čuvaju, prepakiraju i dalje prodaju. Kada bi drogu prodali Fišiću odnosno Mušanoviću su donosili novac i uzimali

nove količine droge kako bi nastavili sa daljnjom preprodajom. Drogu su članovi obje grupe

čuvali i prepakirali i dalje prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama ali i u

nekim ugostiteljskim objektima.

Zanimljivo je da je policija pojedine osumnjičene zaustavljala neposredno nakon što im

je presretnut razgovor, te kod njih pronalazila manju količinu droge. Ljudi iz grupe Samedina Fišića stupali su sa njim u kontakt i od njega preuzimali drogu koju će preprodavati, a robu im je Samedin dostavljao automobilima Golf i Audi 6. Zanimljivo je da su dileri znali da su pod budnim okom policije, pa je Fišić angažirao više žena koje su prenosile opojnu drogu. Tako je policija u prosincu prošle godine drogu pronašla i oduzela od Almedine Andelije, nevjenčane supruge Anela Đone, starog policijskog znanca. Đono je naime drogu preuzimao od Fišića i Kusture pa ju je prepakirao u stanovima na Otoci i u centru Sarajeva. Kako bi sigurno prenio drogu do lokacije gdje je trebao nastaviti sa preprodajom, drogu je dao supruzi Almedini vjerujući da ju ona može sigurno pronijeti ukoliko ih zaustavi policija. Međutim, ipak su razotkriveni pa je od Andelije oduzeto 100 grama speeda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *