Šuman: Najvažnije je da dobijemo rezervne golmane

Nekompletni sastav rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je jučer otputovao u Budimpeštu gdje će danas igrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Mađarske koja se sprema za lipanjske utakmice baraža protiv Slovenije, a za plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019.

Izbornik Bilal Šuman je na poziv Ljube Vranješa, koji s klupe vodi Mađarsku, dogovorio ovaj test, ali će naša ekipa zaigrati praktički u kombiniranom sastavu jer je dosta reprezentativaca spriječeno doći na ovaj meč zbog prvenstvenih obveza. Tako neće nastupiti važni igrači kao što su Nikola Prce, Marko Panić, Marin Vegar, Dejan Malinović, te braća Benjamin i Senjamin Burić, koji će se reprezentaciji priključiti po završetku klupskih obveza. Ozlijeđen je Tomislav Nuić, dok će se novak Mirko Herceg priključiti 2. lipnja.

– Najvažnije je da protiv Mađarske na djelu vidim dva nova golmana, Petra Jokanovića i Denisa Serdarevića, jer želim pronaći standardne drugog i trećeg čuvara mreže. Promijenili smo pet ili šest golmana dosad. Jasno je da je Benjamin Burić broj jedan, što pokazuje i sjajnom partijama u Njemačkoj, kazao je Bilal Šuman za agenciju Anadolija.

Našem A timu će okupljanje poslužiti kao priprema pred start kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Reprezentacija BiH je smještena u skupinu 5 kvalifikacija za Euro 2020. sa Bjelorusijom, Češkom Republikom i Finskom. Iz osam skupina na Euro sigurno idu po dvije najbolje ekipe, ali i četiri najbolje trećeplasirane. Prvu utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. naša reprezentacija će igrati u Bjelorusiji između 24. i 28. listopada ove godine. Sigurni sudionici EP-a su domaćini Austrija, Norveška i Švedska, te aktualni europski prvak Španjolska. Er.B.

Pozvao i Stjepanovića

Šuman stalno nastoji iznaći nove snage koje bi mogle ojačati državni tim pa je tako naknadno pozvao Nevena Stjepanovića, desnog beka visokog 2,03 cm, a koji je igrao u Kataru. Njega će provjeriti u prijateljskim utakmicama u Brčkom i Maglaju.

– Stjepanović djeluje dosta zanimljivo kad čujete kakve ima karakteristike, ali je potrebno da vidimo momka na djelu. Trebao bi se vratiti u Evropu, jer se za njega zanimaju CSM Bucuresti i još jedan klub. Tko zna što se iz toga može izroditi, kazao je Šuman.

Popis igrača

Izbornik Bilal Šuman je za predstojeće akcije pozvao sljedeće igrače /A reprezentacija/: Petar Jokanović, Denis Serdarević, Alen Ovčina, Tomislav Nuić, Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Mirko Herceg, Igor Mandić. Na proširenom popisu nalaze se sljedeći igrači: Edin Tatar, Adi Ahmetašević, Vedran Delić, Marko Ćeranić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Dragan Vrgoč, Elmir Građan, Vladan Lončar, Benjamin Čičkušić, Tarik Vranac, Faruk Halilbegović, Mario Pavlak, Kosta Savić, Mateo Rodin, Faruk Čolo, Goran Šarenac.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *