Šuman: Moramo i u Tuzli odigrati jednako agresivno

Najveći dio posla rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ja napravila u St. Gallenu gostujućom pobjedom protiv Švicarske u okviru skupine 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019., međutim očekivati je ništa manje tešku utakmicu i u tuzlanskom Mejdanu protiv istog tima.

Remi ili pobjeda bi označila zaključenje priče u našu korist, ali valja se prisjetiti da nismo tako davno izgubili domaću utakmicu protiv Austrije u Sarajevu, niti da smo ikoga posebno uvjerljivo dobili u kvalifikacijskim izazovima, bilo za EP ili SP. Zato je očekivati još jednu vrlo neizvjesnu utakmicu, ali u kojoj sad naš tim ima sve na svojoj strani, posebno vatrenu atmosferu na kakvu nisu navikli mladi švicarski rukometaši.

– Prošlu utakmicu smo dobilo zbog baze u obrani i odličnog golmana. To je ono u čemu ustrajavamo i što želimo. U Tuzli će biti mnogo teže, treba odigrati isto agresivno. Došli smo do vode, trebamo još da se napijemo, kazao je izbornik Bilal Šuman.

Neke od ranijih utakmica su lekcija za našu reprezentaciju.

– Znamo kako je prije završavalo. Ja od igrača samo želim da individualno urade ono što se od njih traži. Potrebno je da imamo naboj kada igramo za reprezentaciju. Treba da radimo, pa i onda kada izgubimo, mislim da je to jedini put kojim treba ići, upozorio je izbornik.

Prvi šuter BiH u St. Gallenu je bio Marin Vegar koji je imao puno više prostora na lijevoj strani spram Marka Panića kojeg su Švicarci stalno udvajali. Od njega se očekuje još jedna dobra partija i u Mejdanu.

– Malo smo se relaksirali i spremni smo za uzvrat u kojem će biti izuzetno teško. Ja sam u prvom meču odigrao učinkovitije jer su oni izlazili dublje na Panića što smo i očekivali. Mislim da je ipak naš “najbolji igrač” tamo bila naša obrana, istaknuo je Vegar.

Ponekad je znalo biti vatreno u prvom meču, ogroman je ulog i u uzvratu…

– Moje mišljenje o ekipi Švicarske nije se promijenilo ni poslije te pobjede, jer smatram da su jako opasni i nezgodni. Ali sada znamo i da su jako bezobrazni, arogantni, a što nam treba biti na umu na utakmici u Tuzli. Razmišljamo samo o bodovima i oni nas zanimaju, poručio je kapetan Mirsad Terzić.

BiH će opet nastupiti bez Nikole Prce, Senjamina Burića i Ivana Karačića.

Suter: Nije stvar u Schmidu

Tijekom kompletnih priprema su i u našem taboru stalno upozoravali na srednjeg beka Andyja Schmida kao najboljeg igrača Švicaraca, koji na kraju nije ni zaigrao. Koliko je to bilo važno za protivnika prokomentirao je njihov izbornik.

– Izgubili smo i protiv Nizozemske 13 razlike, a Andy je bio na terenu. Fokusiran sam na one igrače koji su u sastavu, izjavio je Michael Suter.

Piše: Ersan Bijedić, sport@dnevni-list.ba

 

SKUPINA 6

  1. Švicarska 3 2          0          1          19        4
  2. BiH 3 2 0          1          6          4
  3. Estonija 4 1          0          3          -25       2

 

RASPORED

BiH – Estonija            31:24

Estonija – BiH            29:25

Estonija – Švicarska   22:26

Švicarska – Estonija   39:21

Švicarska – BiH         21:24

BiH – Švicarska         sub., 20.00

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *