Šulenta: Možda momčad bude drukčija, ali ambicije ostaju iste

Zrinjski sutra kreće s pripremama za novu sezonu u koju će ući s promijenjenim kadrom, ne i ambicijama, iliti kako ono narod kaže: Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Plemići žele treće titulu zaredom, ukupno šestu, a jasno je da će za takvo što biti potrebna pojačanja – jer bit će odlazaka, odnosno već ih ima.

Blaž Slišković u srijedu ne bi trebao popisati značajno drukčiji kadar u odnosu na onaj koji je ne tako davno pokorio Premijer ligu, no promjene bi mogle biti značajne. Posudba je istekla važnoj karici u obrani, Danijelu Graovcu, a ‘motor momčadi’ Tomislav Tomić ide dalje – prema ljubljanskoj Olimpiji koju je ovog ljeta preuzeo bivši hrvatski reprezentativac Igor Bišćan.

– Iza mene je prekrasnih 18 mjeseci. Iskreno, žao mi je što odlazim, još više jer je Zrinjski pokazao veliku želju za produljenjem suradnje. To mi je velika satisfakcija, ali nakon dva naslova prvaka, prelazak u Olimpiju ipak vidim kao novi izazov u karijeri, izjavio je Tomić.

– Želim se iskreno zahvaliti svim suigračima i trenerima, kao i svim ljudima iz kluba, jer su svi oni jednako zaslužni što je Zrinjski bio toliko uspješan u ovih 18 mjeseci. Naravno, velika hvala i navijačima zbog kojih ću uvijek osjećati posebnu povezanost sa Zrinjskim, dodao je novi član Olimpije.

Dakle, dvije važne promjene već su tu, ali bez obzira na to, Plemići ostaju fokusirani na zacrtani cilj.

– Svaki prijelazni rok sa sobom donosi određene promjene, ali ono što se neće mijenjati jesu naše ambicije, izjavio je izvršni dopredsjednik, Danko Šulenta.

– Kao što je poznato, naša momčad se i uoči prethodnih sezona više ili manje mijenjala, ali svejedno smo uspijevali zadržati konkurentnost i boriti se za naslov prvaka. Ne vidim nijedan razlog zašto bi sljedeće sezone bilo drugačije, bez obzira na moguće odlaske, dodao je glavni klupski operativac.

Za sada su službeno potvrđeni odlasci Graovca i Tomića, no za očekivati je da će još imena nestati sa Sliškovićevog popisa…

– Prijelazni rok je tek počeo, a tek na kraju istog ćemo vidjeti koliko je momčad drugačija. U svakom slučaju naš cilj je zadržati što više standardnih igrača iz protekle sezone, a hoćemo li uspjeti ovisi od dosta toga, rekao je Šulenta te u prvi plan gurnuo jedan detalj koji bi mogao biti poprilično važan pri rješavanju igračke križaljke za sljedeću sezonu.

– Neki igrači kojima su istekli ugovori možda odluče potražiti nove izazove, bez obzira na našu želju da ih zadržimo, dok neki koji su pod ugovorom možda ipak ostvare transfer u slučaju ponude koja bi zadovoljila i klub i igrača. Zbog nedavne odluke Saveza u slaganju momčadi moramo razmišljati i o manjem broju stranaca, kao i o broju U21 igrača koje također moramo imati u kadru.

Piše: Slaven Nikšić, sport@dnevni-list.ba

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *