SUKOB OBITELJI IZ BiH I SRBIJE: Troje djece živo izgorjelo do dolaska vatrogasaca (VIDEO)

U utorak navečer na parkingu tržnog centra Centocelle, u predgrađu Rima, dogodio se tragičan slučaj u kojem je poginulo troje djece.

Nepoznati počinitelji bacili su Molotovljev koktel u kamper vozilo koje je koristila 13-člana obitelj bh. državljanina Romana Halilovića. Kada je vatra zahvatila kamper nastupio je užas. Romano i njegova supruga uspjeli su spasiti osmero djece. Međutim, nije bilo spasa za tri kćerke: Elizabeta (4), Angelika (8) i Frančeska (20) su žive izgorjele do dolaska vatrogasaca!

Talijanski mediji objavili su snimak buktinje kampera u kojem su stradale dvije djevojčice i djevojka. Napad su osudili talijanski politički i vjerski lideri. Poruku podrške obitelji Halilović uputio je Papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajevskog. Rimska gradonačelnica Virdžinija Ragi došla je na mjesto zločina, a predsjednik Italije Serđo Matarela napisao da je “ubijanje djece nedostojno ljudske rase”.

Romska obitelj Halilović je porijeklom iz BiH, ali talijanski istražitelji isključuju rasne motive zločina. Spekulira se da je riječ o obračunu romskih obitelji iz Srbije i BiH.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *