Sukob između Nikšića i Dodika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na djelu haranga protiv cijele Policije Srpske s ciljem njenog rušenja i ponovnim stvaljanjem na dnevni red reforme policije.

 Dodik je ocijenio da je konferencija za novinare predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) održana 26. ožujka povodom tragičnog stradanja Davida Dragičevića bila greška, ali da to nije dovoljan razlog da se ruši cijela Policija Srpske.

“Ovdje se pravi haranga protiv cijele policije. Konferencija za novinare održana 26. ožujka bila je greška i zato tražim odgovornost onih koji su to zloupotrijebili, ili se nisu snašli ili su nešto drugo učinili. Zato imaju sankcije i treba da ih bude. Tražim da se u tom pogledu sankcije i utvrde, ali to je nedovoljan razlog da se ruši cijela Policija”, istakao je Dodik.

On je upozorio da se na taj način ponovo pokušava da se na dnevni red vrati reforma Policije, da bi Republika Srpska izgubila svoju policiju, piše Sloboda Bosna.

“To je krajnji cilj onih koji misle da će ovim i nekim sličnim događajima proizvesti dovoljno energije da bi ponovno vratili reformu policije na dnevni red, zato je u Banjaluci bio lider SDP-a Nermin Nikšić da ‘folira’ neko saučešće. On je došao tu da skrene politički pažnju na tako nešto, a ovdje je tema Policija”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da će neodgovorni pojedinici u Policiji odgovarati ukoliko je bilo propusta u istrazi u vezi sa smrću Davida Dragičevića, ali da zastupnici sutra u Narodnoj skupštini mogu da utvrde niz mjera koje će dovesti do jačanja povjerenja u institucije i da se kao jedan od zaključaka prihvati i zahtjev grupe “Pravda za Davida” o ukidanju odredaba o čekanju da prođe 24 časa prije prijave nestanka.

Nakon optužbi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je Nermin Nikšić svoju posjetu Banjoj Luci iskoristio kako bi na dnevni red ponovo vratio reformu policije, na Facebooku se oglasio i predsjednik SDP-a BiH.

Odgovarajući na izjave predsjednika Republike Srpske, Nikšić je rekao da je žalosno da se tragedije obitelji Dragičević koristi za političke spinove.
“Žalosti me što Milorad Dodik čak i tragediju porodice Dragičević koristi za političke spinove. Svaka policija protiv koje se digne narod i treba biti ukinuta”, napisao je Nikšić na svojoj facebook stranici.

One thought on “Sukob između Nikšića i Dodika

  • svibanj 10, 2018 at 1:09 am
    Permalink

    Znaci Bih treba biti ukinuta jer vecina naroda je nevoli i nezeli samo bi Balije tudje da uzmu i kontrolisu

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *