SUĐENJE KORDIĆU I OSTALIMA: Potrebno preslušati 40 tisuća presretnutih razgovora

Na suđenju za zlouporabe u mostarskom uredu Službe za poslove sa strancima najavljeno je kako će biti preslušano oko 6.000 od 40.000 presretnutih razgovora, koje je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zabilježila po nalogu Suda BiH.

Riječ je posebnim istražnim radnjama Tužiteljstva BiH, a presretani su razgovori između Borisa Kordića, Josipa Kvesića, Vlatke Puljić i drugih osoba.

Obrane su uložile prigovor na selekciju odabranih snimaka, tražeći i isključenje javnosti jer se, kako je navedeno, može dovesti u pitanje privatni život optuženih, prenosi Faktor.

Borisa Kordića, šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH, Josipa Kvesića, inspektora u istom uredu, i direktoricu firme “Vlamon” Vlatku Puljić optužnica Tužiteljstva BiH tereti da su zlouporabili položaj te prijetnjama iznuđivali koristi od stranih državljana na području Hercegovine.

Tužitelj Kasim Halilčević za reprodukciju i tumačenje presretnutih i odabranih razgovora pozvao je Joleta Galića, istražitelja SIPA-e. Obrane su i na ovu odluku tužitelja uložile prigovor, jer je Galić kao istražitelj SIPA-e, kako je rečeno, sudjelovao u istražnim radnjama na predmetu “Kordić i ostali”. Nastavak suđenja zakazan je za 27. kolovoza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *