STRAVA U BiH: Oteo dječaka na ulici pa ga odveo kući i silovao

Stravičan slučaj seksualnog zlostavljanja djeteta u sarajevskom naselju Ljubovčići u Pazariću kod Sarajeva zgrozio je bh. javnost.

 Elnes Hujić (19) preksinoć je u 20.30 sati na ulici zgrabio šestogodišnjeg dječaka koji živi u komšiluku, te ge je odnio u svoju kuću, gdje ga je brutalno silovao, piše Dnevni avaz.

Kako Avaz prenosi dijete se vraćalo kući od babe, kod koje je bilo i igralo se. U tom momentu je naišao Hujić te ga je oteo.

Zatim je utrčao u jednu od prostorija svoje kuće te je skinuo dječaka, koji je vrištao. Prema riječima strica nesretnog dječaka, dijete je vrištalo u očaju. Hujić ga je ljubio, strgnuo mu odjeću te ga silovao.

Dječak je potom otišao kući istraumiran te je ispričao majci šta mu se dogodilo. Članovi porodice pozvali su policiju, a dječaka su roditelji odmah odvezli u Pedijatrijsku kliniku, gdje su ga liječnici pregledali te potvrdili da je nad njim izvršeno seksualno nasilje.

Izuzeti su brisevi, a na dječakovoj odjeći pronađene su stidne dlake, za koje istražitelji vjeruju da pripadaju Hujiću. On je 24 sata zadržan u policijskim prostorijama, gdje je saslušan.

Kako otkriva izvor Avaza blizak istrazi, osumnjičeni Hujić isprva je negirao zločin da bi se u jednom momentu pravdao da je bio pijan.

Ovaj mučni slučaj preuzeo je sudija za maloljetnike, koji je naredio pokretanje istrage, vještačenje tragova, a predložio je da se Hujiću odredi jednomjesečni pritvor.

Dijete nakon pregleda od straha nije smjelo ući u svoju kuću, a po dolasku iz bolnice, od straha nije smjelo izaći iz automobila. Zbog toga ga je stric odveo sa majkom svojoj kući.

Dijete je doživjelo ogromne traume i u sve su uključeni Centar za socijalni rad te dječiji psiholog. Kako su otkrili članovi porodice nesretnog djeteta, Hujić je i ranije uznemiravao mališane u njihovom naselju, ali se nitko nije nadao da bi mogao počiniti ovako stravičan zločin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *