STOLAC: Vandalima “inspiracija” presuda šestorci u Haagu

Proteklog vikenda na Križevcu, brdu iznad Stoca koje obuhvaća i Stari Vidoški grad, primijećena je vandalska devastacija na kamenim srednjovjekovnim zidinama i križu i oltaru. Tek se očekuje procjena pričinjene štete kao i procesuiranje odgovornih zbog jezika mržnje u ionako politički stalno uzavrelom Stocu među Hrvatima i Bošnjacima.

Očito je vandale ‘inspirirala’ presuda nekadašnjem hrvatskom vojnom i političkom vrhu u Haagu tzv. ‘hrvatskoj šestorci’ – Na pročelju križa ispisano je masnom, plavom bojom slovo ‘U’ i broj ‘111’, a na bočnim stranama ‘UZP’, dok je na  pročelju kamenog Oltara napisano ‘Krivi ste’.

Broj 111 trebao bi značiti ukupno 111 godina na koliko je haški sud osudi navedenu šestoricu, a ‘UZP’ – udruženi zločinački pothvat, tezu tužitelja koju je haško sudsko vijeće ipak uvažilo.

Kako su izvjestili lokalni mediji o ovom vandalskom činu obaviještena je Policijska stanica Stolac te su na mjesto događaja izašli  policijski službenici i sačinili uviđaj.

Predmet je poslan Tužiteljstvu HNŽ-a te ostaje vidjeti hoće li itko snositi odgovornost za devastaciju srednjovjekovnog spomenika i vjerskih simbola kao i za raspirivanje jezika mržnje u Stocu.

(T.H.)

One thought on “STOLAC: Vandalima “inspiracija” presuda šestorci u Haagu

  • siječanj 15, 2018 at 10:42 am
    Permalink

    Svaka cast istina recena nekse ustase posjete svaki dan o ugrozenosti supljoj smijesnisu sa 5 pc.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *