Što skorije okončanje pregovora za pristup WTO-u

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Mirko Šarović potvrdio je jučer, u razgovoru sa ruskim veleposlanikom u BiH Petrom Ivancovim, opredijeljenost za što skorije okončanje preostalih bilateralnih pregovora za pristup tržištu u okviru Svjetske trgovinske organizacije da bi BiH do kraja godine postala njena punopravna članica.

Ivancov je u tom kontekstu izrazio punu podršku pregovorima za ispunjavanje preostalih uvjeta za članstvo u ovoj važnoj svjetskoj organizaciji, priopćeno  je iz Ministarstva vanjsketrgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šarović i Ivancov razgovarali su u Sarajevu o suradnji dogovorenoj na Drugoj sjednici Međuvladinog bosanskohercegovačko-ruskog povjerenstva  za trgovinu i ekonomsku suradnju, koja je održana u Moskvi.

Riječ je o unapređenju bilateralne suradnje, suradnje u oblasti poljoprivrede, energetike, nafte i plina, industrije, poslovne suradnje, te modernizacije objekata sektora toplotne i električne energije i hidroenergije.

Ruski veleposlanik r uručio je poziv ministra energetike Ruske Federacije Aleksandra Novaka za Šarovićevo sudjelovanje na Energetskom samitu u Moskvi u listopadu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *