Stihi i Gaga stigli u grad na Neretvi i najavili Red Bull Cliff Diving (FOTO/ VIDEO)

Kao što su nedavno najavili, Stihomir Klepić i Čika Gagara iz sarajevske hip hop ekipe Helem Nejse su se zaputili u grad na Neretvi

 Natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva na Starom mostu sve je bliže, a dok se čeka  subota 8. rujna i novi spektakl, popularni reperi Helem Nejse su posjetili Mostar i najavili brojna zanimljiva dešavanja u predstojećim danima. Preostalo je još nekoliko dana do Red Bull Cliff Diving natjecanja u Mostaru. Kao što su nedavno najavili, Stihomir Klepić i Čika Gagara iz sarajevske hip hop ekipe Helem Nejse su se zaputili u grad na Neretvi, kako bi pratili događanja vezana za takmičenje.

Energični hip hoperi

Najprije su obišli Stari most, gdje će najbolji svjetski skakači i skakačice 7 i 8. rujna po četvrti put demonstrirati svoje nevjerovatno umijeće.  Izgrađen 1566. godine, i s tradicijom skokova dugom četiri i po stoljeća, most je je jedina lokacija prvenstva koja se nalazi na listi UNESCO-ve Svjetske baštine.
Stihi i Gaga su takođe pozvali gledatelje da dođu na vrijeme i zauzme što bolja mjesta na plaži ispod mosta, jer će imati priliku da uživaju u vrhunskim prizorima.
Energični hip hoperi su prošle godine odradili izvrstan posao kao voditelji na samom takmičenju, a naredne subote će reprizirati tu ulogu, i to u tandemu sa sportskim novinarom Vedadom Šurkovićem.

Otkrili su lokaciju koncerta koji će Helem Nejse u Mostaru održati nakon natjecanja, u subotu navečer, a to je plato ispred Hamam muzeja u Starom gradu.
Najavili su i brojna druga dešavanja u danima Red Bull Cliff Diving takmičenja, kao što su after partyji u Pećini (klub Alibaba) gdje će u petak nastupiti Frenkie, Kontra & Indigo, dok u subotu na istoj lokaciji svira sjajni DJ/VJ dvojac Diskobajagi.

[envira-gallery id=”85731″]

Talgo vlak

Kao i prošle godine, organizirana je posebna linija talgo vlakom koja će na dan takmičenja prevoziti gledatelje iz Sarajeva u Mostar i nazad. Vlak iz Sarajeva polazi u 8:55, a povratak iz Mostara je u 17:40 istog dana. Karte su od ponedjeljka u prodaji na blagajni Željezničke stanice u Sarajevu, a s obzirom na iskustvo od prošle godine, kad je rasprodano čak pet kompozicija, uputno je kupiti ih na vrijeme.

Sve informacije i vijesti o takmičenju mogu se naći na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *