STARAC IZ DERVENTE ISPUNIO SAN U 82. godini skočio padobranom iz aviona

Spasoje Vidić iz Dervente u 82. godini ispunio je svoj životni san i skočio padobranom iz aviona sa 3.000 metara visine.

Spasoje Vasilić iz Dervente u 82. godini života ispunio je svoj san – da sa padobranom skoči iz aviona sa oko 3.000 metara visine.

Ovaj penzioner, bavi se lovom i ribolovom, voli brzinu i šalu. Ovaj vitalni starac prije skoka na Sportskom aerodromu Urije u Prijedoru nije pokazivao nikakve znakove straha. Kako kaže, skok je planirao duži vremenski period.

“Sad sam imao želju da dođem, želja mi je ispunjena. Bilo mi je lijepo.Dolje je lijepo pogledati, drago mi je što sam došao, drago mi je što sam zdrav, osjećam se normalo kao da nisam nikud ni išao, trebao sam da skočim prije 10, pa prije 5 godina, i to mi je uvijek bila želja, da skočim iz aviona”, ispričao je za AA.

Tandem skokovi mogući su od 14. godine života dok gornja starosna granica za skokove nije definisana, a prema riječima stručnjaka ljudi mogu skakati sve dok su zdravi. Rade Čajić, tandem pilot skokovima se bavi već 41. godinu. Iza njega je 3.400 skokova, od čega približno 500 skokova u tandem varijanti.

Priliku da kroz skok vodi Vasilića, obzirom na njegove godine, Čajić smatra izuzetnom srećom.

“Doživljaj ovog skoka je nemoguće opisati ni prepričati. Ta činjenica i mogućnost da mozak naredi mišićima da te iznesu iz tog siurnog prostora aviona u slobodni prostor u prostor slobodnog padanja, ta desetinka koja toliko taje je savršena.”

Nakon skoka sa Vasilićem dodao da je skok protekao mnogo bolje nego što se nadao, a da je Vasilić bio čvršći od mnogih mladih sa kojima je ranije skakao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!