SMRT STUDENTICA Oštećene obitelji nastavljaju proživljavati agoniju

U Županijskom sudu Sarajevo u petak je, uslijed nedolaska jednog od optuženih, ponovno odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću i drugima, a novo ročište zakazano za 22. kolovoz.

Osim Sanjina Sefića koji se tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, u tom predmetu su optuženi i njegova sestra Sara Sefić, te Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, koji se terete za pomaganje počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Na ovo ročište nije pristupio četvrtooptuženi Amar Salihović, koji je, kako je rečeno, bolestan (maksilarni sinusitis), a o čemu je Sud izvijestio njegov branitelj, odvjetnik Rusmir Karkin.

U vezi s tim, predsjedavajući Sudskog vijeća, sudac Igor Todorović zatražio je da četvrtooptuženi Salihović Sudu dostavi medicinsku dokumentaciju, te najavio da će na narednom ročištu biti saslušan sudski vještak dr. Abdulah Kučukalić (dodatni dokaz optužbe), te uloženi dodatni materijalni dokazi obrane, nakon čega će strane u postupku pristupiti završnim riječima, čime bi postupak u ovom slučaju bio okončan.

Zastupnica optužbe, tužiteljica Advija Hajdo-Balta zatražila je da obrana u međuvremenu optužbi dostavi spomenute materijalne dokaze.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. listopada 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Istovremeno, Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, terete se da su iste noći pomogli Sanjinov bijeg iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. tijelima gonjenja, te time počinili kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela, dok se Saud Nišić tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela.

Amir Agić, otac stradale Selme Agić, ponovno je izrazio nezadovoljstvo zbog, kako je naveo, još jednog odgađanja pretresa i odugovlačenja cijelog postupka.

Vidno potresen, novinarima je kazao kako se nada “da će ova agonija biti prekinuta”, te da će na narednom ročištu suđenje biti okončano.

– Ako treba ostat ćemo 48 sati u sudnici da to privedemo kraju, kazao je Agić po izlasku iz Suda.

One thought on “SMRT STUDENTICA Oštećene obitelji nastavljaju proživljavati agoniju

  • srpanj 14, 2018 at 8:45 pm
    Permalink

    Za advokata Karakina dabogda da ti docekas da se sudis za svoju djecu.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *