Smodlaka: Vratili smo se u velikom stilu

U finalnom susretu Europskog vaterpolskog prvenstva u Barceloni reprezentacija Srbije je pobijedila Španjolsku boljim izvođenjem peteraca nakon što je utakmica završila sa 7:7.

Srbija je realizirala svih pet peteraca dok su Španjolci imali jedan promašaj. Srbima je to četvrta uzastopna zlatna medalja na europskim prvenstvima, te peta ukupno, a Španjolcima je to bilo drugo finale na europskim prvenstvima, te drugi poraz nakon što su 1991. u Ateni izgubili od Jugoslavije. U ranije odigranom susretu Hrvatska je u dvoboju za broncu pobijedila Italiju 10:8. Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojili zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. su osvojili srebro. U susretu za peto mjesto Grčka je bila bolja od Crne Gore 8:6, dok je Rusija sedma nakon što je pobijedila Mađarsku 9:8.

– Nije bilo lako nakon poraza od Srba, ali vratili smo se u velikom stilu, psihološka priprema je bila presudna. Ovoga puta su momci bili zapravo nepobjedivi. Sad nam je tek žao za onom utakmicom polufinala, ali treba proslaviti ovu broncu, bit će vremena za uzvrate. Ovo prvenstvo ćemo pamtiti po suđenju, mi koji smo 30-tak i više godina u vaterpolu čudimo se i ne shvaćamo odluke sudaca. Ono što su učinili izborniku Tucaku je jednostavno neoprostivo, neopravdano su mu oduzeli pravo da vodi ekipu u borbi za broncu, rekao je Mile Smodlaka koji je vodio Hrvatsku u dvoboju s Italijom nakon što je izbornik Ivica Tucak isključen u polufinalnom dvoboju sa Srbima i nije mogao biti na klupi u susretu za broncu. Hina

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *