Smajlagić: Mislim da nam forma može ići samo prema gore

Košarkaši mostarskog Zrinjskog se poslije lošeg ulaska u novu natjecateljsku godinu polako vraćaju u formu iz prošle sezone, pa s optimizmom ulaze i u novi ogled Druge ABA lige protiv Splita.

Protivnika će dočekati u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg večeras (20 sati), a to će biti još jedan vrlo zahtjevan ispit jer je Split dosad pokazao dobre igre i trenutačno u regionalnom natjecanju ima skor od 5-4.

– Split je ušao dobro u sezonu, dobro su utrenirana momčad. Pobijedili su sve na početku lige i dugo bili u dobrom ritmu. Poremetila ih je ozljeda Morrisa koji je držao konce njihove igre nakon čega su upali u krizu. Opet su uspostavili ritam i počeli dobro igrati o čemu najbolje govori posljednja pobjeda protiv Cibone, komentirao je protivnika trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

– Biće to vrlo zahtjevna utakmica gdje ćemo svi morati dati sve od sebe da dobijemo. Morat ćemo paziti na Cobbinsa i Kovačevića, a posebno je bitan Cobbins kojeg ćemo pokušati limitirati. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i da nam prijeko potrebni impuls, dodao je.

Jedan od vodećih igrača Plemića u posljednje vrijeme je  Sven Smajlagić koji ističe da se poslije početnih ozljeda Zrinjski sve više diže u formi.

– Stvari dolaze na svoje, ne zamaramo se previše porazima koji su prošli. Sudeći po načinu na koji se stvari odvijaju mislim da samo možemo ići prema gore. Odmorili smo se, ali to koliko je dobro, toliko i nije, jer se ispadne iz ritma utakmica. Ovaj mjesec nas čeka dosta utakmica, ali ne brinemo jer imamo dosta igrača i spremni ćemo dočekati ovu seriju, zaključio je Smajlagić. J.S.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *