SKINUT S ‘DNEVNOG REDA’: Ništa od smjene Dragana Mektića

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odlučili su danas ne raspravljati o smjeni ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (SDS), odnosno s dnevnog reda skinut je zahtjev za rekonstrukciju Vijeća ministara.

Državni zastupnici su, naime, s 19 glasova ZA, 10 glasova protiv i tri suzdržana glasa usvojili prijedlog zastupnice Kluba zastupnika SDS-a Aleksandre Pandurević da se ova tačka skine s dnevnog reda jer zastupnici nisu dobili stav Vijeća ministara BiH o rekonstrukciji tog izvršnog tijela.

Inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, mjesec dana uoči parlamentarnih izbora, zatražili su poslanici Staša Košarac, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Milica Marković, Miroslav Milovanović, Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Jovan Vukovljak.

Optužili su ga da je ignorirao i minimizirao situaciju u kojoj je u BiH od početka godine ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata te su dodali da je “lažnim i nepotpunim informacijama doprinio nespremnosti institucija da odgovore na ovaj izazov”.

Zastupnici nisu prihvatili da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti niti jedna od predloženih točaka među kojima je trebala biti rasprava o smanjenju akciza na gorivo, o Pelješkom mostu, o odlasku mladih, o usvajanju Prijedloga zakona o jezicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *