Sinu odbjeglog odvjetnika još dva mjeseca pritvora

Na prijedlog Tužiteljstva Tuzlanske županije Županijski sud u Tuzli produžio je pritvor Adi Balijagiću kojeg se sumnjiči za pokušaj ubojstva.

Pritvor je produžen za još dva mjeseca, doznajemo u toj pravosudnoj instituciji.

Balijagić, sin odbjeglog odvjetnika Faruka Balijagića, uhićen je zbog sumnje da je 9. rujna nakon svađe pokušao ubiti Mirnesa M. iz Banovića i to tako što ga je svojim automobilom BMW udario i nanio mu više ozljeda.

Naime, nakon kraće verbalne prepirke koju su imali u ugostiteljskom objektu u hotelu “Tuzla”, Balijagić je izašao napolje i sačekao oštećenog u svom u vozilu u blizini Filozofskog fakulteta i Gradske uprave u Tuzli. Kada je oštećeni sa prijateljem izašao iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio ozljede na nogama, a od udarca i pada na beton ova osoba je dobila i ozljede glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku.

Nakon toga se Balijagić vratio i prijetio mu da će ga ubiti. U jutarnjim satima osumnjičenog su pripadnici MUP-a lišili slobode. Nakon obavljene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu je predan u nadležnost Tužiteljstva po čijem je zahtjevu i pritvoren. Njegova braniteljica, odvjetnica Belma Balijagić-Džuho je u ranijoj izjavi za klix.ba kazala kako nije došlo do višestrukih ozljeda i da njen klijent nije namjerno udario oštećenog.

Ado Balijagić početkom prošle godine osuđen je u Županijskom sudu u Sarajevu na tri godine zatvora zbog navođenja na ubojstvo, razbojstva i ugrožavanja sigurnosti.

Međutim, Vrhovni sud FBiH je poništio presudu pa se Balijagić koji je za vrijeme suđenja bio u pritvoru, obreo na slobodi.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije podiglo je 8. prosinca 2015. godine optužnicu protiv Ade Balijagića i njegovog oca Faruka zbog sumnje da su kao saizvršitelji počinili kaznena djela navođenja na kazneno djelo ubojstva i teško kazneno djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine. Ado Balijagić se teretio i za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti.

Njegov otac odvjetnik Faruk Balijagić je tijekom 2016. godine pobjegao u Hrvatsku, čije državljanstvo posjeduje, te je još nedostupan bh. pravosuđu.

Prema optužnici, Ado Balijagić je skupa sa ocem tijekom lipnja 2015. pa do 3. rujna 2015. Nagovarao Eldana Žigovića da ubije Adnana Maglića.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *