Sindikati srednjih škola pozivaju Vladu HNŽ-a na pregovore

Sindikati srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije koje nastavu izvode na hrvatskom i bosanskom jeziku još će jedanput tražiti otpočinjanje pregovora sa županijskom Vladom kako bi se pronašlo obostrano zadovoljavajuće rješenje po pitanju njihovih zahtjeva.

Zaključak je to zajedničkog sastanka sindikata održanog u Mostaru s ciljem analize rezultata proteklih štrajkova upozorenja.

“Na sastanku je zaključeno da se još jedanput pokuša tražiti otpočinjanje pregovora s nadom da će predstavnici Vlade shvatiti ozbiljnost situacije i neophodnost dijaloga kako bi se pronašlo obostrano zadovoljavajuće rješenje”, navode sindikati u srijedu u priopćenju za javnost.

Napominju kako su štrajkovi realizirani 100 postotno i da su nakon toga sindikatima pristupili i djelatnici koji do tada nisu bili članovi, ali kako se i pored toga županijska Vlada oglušila na zahtjeve sindikata, ponašajući se potpuno ignorantski.

Ističu kako su svi sindikalni povjerenici jednoglasni da s otpočetim aktivnostima treba nastaviti.

“Donesene su smjernice za daljnje aktivnosti, kao što su sve češći štrajkovi upozorenja i protesti uključujući i generalni štrajk, o čemu će definitivnu odluku donijeti članstvo u anketi”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuju predsjednici sindikata srednjih škola Edina Čomić i Josip Milić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *