SIMULIRANI OTKUP: Prikrivenim istražiteljima prodali marihuanu

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u ranim jutarnjim satima, započeli s provođenjem koordinirane policijske akcije usmjerene na otkrivanje i kazneno procesuiranje osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga. Pretresi su vršeni na ukupno tri lokacije na području Istočnog Sarajeva, Banja Luke i Prnjavora, a pretresali su se objekti, vozila i predmeti koje koriste osumnjičene osobe. Prema navodima iz Tužiteljstva BiH, slobode su lišeni Stjepan Lazarević, zvani „Braco“, rođen 1953. godine na Palama, Bojan Segić, zvani „Debeli“, rođen 1977. godine u Prnjavoru i Vlastimir Tomić, zv. „Šuker-Šuca“, rođen 1960. godine u Valjevu, Srbija.

Aktivnosti su dio opsežne višemjesečne istrage, koja je rađena po nalogu Tužiteljstva BiH, a koju su realizirali policijski djelatnici SIPA i MUP-a RS, u suradnji sa kolegama iz Austrije, a odnose se na osobe koje su osumnjičene da se bave međunarodnim krijumčarenjem  velikih količina opojne droge marihuana „skunk“, uzgajane u posebnim i kontroliranim uvjetima, sa povećanom razinom opojne materije THC, a koja se sa teritorije Republike Albanije, krijumčari u BiH, te djelom prodaje u BiH, a djelom krijumčari prema zemljama EU, gdje kilogram ove opojne droge na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od 3000 eura.

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi koji ukazuju da su trojica osumnjičenih, činili organiziranu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju opojne droge, koju su u dva navrata, u količinama od 4-6 kilograma, u operacijama simuliranog otkupa, prodali prikrivenim istražiteljima SIPA. Prilikom izvršenih pretresa, pronađena je veća količina opojne droge. Nakon izvršenih pretresa i privođenja osumnjičenih, postupajući tužitelj odlučit će o daljnjim aktivnostima prema osumnjičenima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *