Semir Tuce je bio jedan od heroja moga djetinjstva

U Narodnom pozorištu Mostar u petak u 20 sati premijerno će biti izvedena predstava “Ne igraj na Engleze” po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Trojica prijatelja Piksi (Emir Spahić), Paun (Ivan Skoko) i Bule (Emir Sejfić) strastveni su kladioničari.

Ovaj put tri prijatelja igrala su različito i jedan mora dobiti. Iščekujući rezultat jedne utakmice, u jednoj noći otkrivaju sve svoje probleme i strahove. Propuštene prilike, izgubljene ljubavi. Koliki je ulog i ko je dobitnik, a ko gubitnik? Predstava koja govori o kockanju, prijateljstvu i ljubavi. Predstava koja je s ogromnim uspjehom izvođena u svim država regije i gostovala na pet kontinenata.

Povodom premijere u Mostaru, pisac teksta Vladimir Đurđević (Beograd, 1977.) izjavio je: “Komad je napisan prije jedanaest, a premijerno izveden prije deset godina. Ponekad i zaboravim na njega, a onda se javi neko novo pozorište sa idejom da ga igra. Iako bih danas, sa ovom pameću, promijenio pola teksta, uvijek me obraduje neko novo čitanje. Aktualan je i danas, ne zato što su kladioničarske strasti okidač u tom komadu, već zato što je priča o muškim i ljudskim slabostima univerzalna. Osim što je igran na cijelom exYU prostoru, postavljen je u Bugarskoj, Rusiji, Španjolskoj. Gostovanjima je obišao pet kontinenata, a mostarska premijera za mene ima jednu posebnu dimenziju: Sretan sam što moji Englezi igraju u gradu Semira Tuce, koji je uz Džaju i Šurjaka bio najbolje lijevo krilo jugoslovenskog nogometa, koji je bio jedan od heroja mog djetinjstva. ”

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. Premijera predstave “Ne igraj na Engleze” će biti održana u petak, 1. 12. 2017. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, prva repriza predstave je u subotu, 2. 12. 2017. u 20 sati, a druga u petak, 8. 12. u 20 sati.

Ulaznice

Ulaznice za sve izvedbe predstave “Ne igraj na Engleze” su u prodaji po sljedećim cijenama: ulaznice za premijeru predstave “Ne igraj na Engleze” (petak, 1. 12. 2017.) po cijeni od 10 KM; cijena ulaznice za prvu reprizu je 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM; cijena ulaznice za drugu reprizu i sve sljedeće izvedbe u NPM-u je 7 KM, s popustom 3,50 KM.  Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 – 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: marketing@npm.ba i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *