Sedam zabluda o koži

Izlaganje suncu, konzumiranje alkohola, pušenje, stres i navike spavanja također bitno utječu na izgled vaše kože

Dobri geni su poželjni, ali za lijepu kožu to nije dovoljno. Ona se mora redovito njegovati i trebaju se koristiti preparati koji joj odgovaraju. Evo nekoliko klasičnih mitova koji nas udaljavaju od lijepe kože.

 

  1. Tvoja koža će starjeti istom brzinom kao i mamina

To je donekle istinito, ali ne potpuno. Važnije su navike i okolnosti u kojima živite. Izlaganje suncu, konzumiranje alkohola, pušenje, stres i navike spavanja također bitno utječu na izgled vaše kože.

 

  1. SPF faktor govori koliku zaštitu dobivate od štetnog sunčevog zračenja

Postoje dva tipa štetnih sunčevih zraka: UVA, koje su odgovorne za starenje kože, i UVB, koje su odgovorne za opekline. SPF faktor na boci je samo vodič koliku dobivate zaštitu od utjecaja UVB zraka. On ne govori štiti li proizvod od UVA zračenja. Kako biste zaštitili svoju kožu, koristite kreme na kojima je naznačeno da štite i od UVA zraka, te koje sadrže korisne dodatke kao što je npr. vitamin C.

 

  1. Kozmetički preparati mogu vratiti mladost vašoj koži

Još ne postoji takav proizvod kojim biste uspjeli vratiti mladost. Kako starite, konture vašeg lica se opuštaju, gubite masnoću koja se nalazi ispod kože i vaša koža postaje opuštena. Utrljavanje bilo koje kreme ne može vratiti unatrag taj proces. Ali, iako ne mogu vratiti mladost, neki preparati ipak mogu koži vratiti mladolik izgled, privremeno zategnuti, učvrstiti i hidratizirati kožu.

 

  1. Ako vam je koža osjetljiva na neki sastojak u određenoj kremi, ne smijete koristiti kreme s tim sastojkom

Samo zbog toga što je vaša koža reagirala na jednu kremu s određenim sastojkom, ne znači da bi vaša koža reagirala na taj sastojak u drugoj kombinaciji. Ponekad reakciju izaziva kombinacija određenih sastojaka, a ne samo jedan od njih.

 

  1. Sve žene starije od 35 godina moraju nanositi puder

Puder često zna postarati kožu. Nakuplja se u porama i borama te ih može učiniti dosta izraženijima nego što zaista jesu. Najbolji savjet je da se privremeno odreknete pudera i dovedete kožu u takvo stanje da vam on ne treba.

 

  1. Na starijoj koži se ne mogu pojaviti akne

Možda pristići koje neke starije osobe imaju na licu nisu jednaki onima koje su imali kao tinejdžeri, ali su još uvijek akne. Neki kozmetički proizvođači imaju u svojim linijama proizvode namijenjene problematičnoj koži s aknama iznad 25.

 

  1. Trebate se držati onih (proizvoda koji su vam u prošlosti odgovarali)

Naša se koža mijenja jednako kako se i mi mijenjamo. Vjernost uvijek istim proizvodima nema smisla. Također i tehnologija napreduje, pa noviji proizvodi imaju mnogo bolje djelovanje, zbog toga se nemojte bojati eksperimentirati. Možda ćete koji put i pogriješiti, ali potraga će se isplatiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!