SDP zatražio istragu nad Draganom Lukačem

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine tvrdi da je prilikom uposlenika u Federalnu upravu policije došlo do neregularnosti, zbog čega će na sljedećoj sjednici Parlamenta FBiH pokrenuti Inicijativu parlamentarnog nadzora u ovom slučaju.

Četvorica kandidata, kako tvrde, koji su po objektivnim bodovnim rezultatima morali biti primljeni, uklonjeni su s liste, da bi na njihovo mjesto došli “podobni i odabrani”, a za to optužuju direktora Dragana Lukača.

– SDP BiH još jednom zahtijeva primjenu zakonskih instrumenata propisanih Zakonom o unutrašnjim poslovima FBiH i pokretanje nezavisne parlamentarne istrage i nadzora nad radom Federalne uprave policije i nelegalnog direktora-penzionera Dragana Lukača – priopćeno je iz SDP-a.

Uvjereni su da bi provođenje ovog nadzora otkrilo brojne nezakonitosti u radu te da bi javnosti pokazala da federalna policija, kako navode, radi isključivo u interesima političkih centara moći, a ne u cilju zaštite građana, njihovih života, imovine i općenito sigurnosti.

– Sada se vidi koliko je pogubno što ne postoji Nezavisni odbor Parlamenta FBiH jer je to jedini način da se osigura zakonit nadzor nad radom direktora Federalne uprave policije – navode iz SDP-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *