SDP HNŽ: Rasplinuo se mjehur od sapunice zvani Vlada HNŽ

Posljednjih dana smo svjedoci potpunog razotkrivanja prevara aktuelne Vlade HNŽ kada su u pitanju potpisani kolektivni ugovori u zdravstvu – kažu iz Županijskog odbora HNŽ-a ove stranke.

“Mjehur od sapunice zvani Vlada HNŽ se rasplinuo na nesreću građana. Ono što je Vlada HNŽ radila četiri godine je predstavljanje rezultata rada prethodne vlade kao svojih, ugodno ploveći kroz mandat u kojem im je prethodna vlada omogućila financijsku stabilnost i suficit u proračunu. Kako se svaki dobar rad mora održavati i raditi na poboljšanju rezultata, a kako to Vlada HNŽ ni u kom slučaju nije činila, rezultati nerada i javašluka su došli na naplatu. Da li nam ponovo slijede štrajkovi medicinskih radnika, da li će prosvjetari u štrajk i tko sve još, ostaje da se vidi, ali ono što je sigurno je da ćemo u narednih mjesec dana prisustvovati kićenju tuđim perjem i tuđim rezultatima rada”, kažu iz SDP-a.

Slatkorječivi premijer naše vlade već danima poziva na dijalog sa sindikatima, a da prethodno nije osigurao poštivanje vlastitog potpisa kada su u pitanju financijske obaveze prema zdravstvenim radnicima. Menadžmenti bolnica su, pored svih problema koje ionako imaju u zdravstvu, u ovako kaotičnom sistemu, bili primorani iz vlastitih izvora koristiti sredstva da bi spriječili potencijalne tužbe vlastitih radnika, kaže se u priopćenju SDP-a.

Iz SDP-a pitaju da li isto očekuje i sindikat osnovnog obrazovanja sa njihovim potpisanim kolektivnim ugovorom te što možemo očekivati od zahtjeva sindikata srednjih škola?

“O kako neozbiljnoj i neodgovornoj vladi se radi pokazuje činjenica da su u ovom mandatu doslovno bacali milijune javnog novca stranačkim firmama i udruženjima, obnavljali stranačke centrale, što je kao posljedicu imalo potpuno opravdanu reakciju sindikata da na kraju zatraže povećanje svojih prava. Svaka ozbiljna vlada bi proces pregovora sa sindikatima vodila transparentno, jedinstveno i odgovorno sa jasnim financijskim procjenama. Nažalost, svjedočili smo svemu što je suprotno od normalnog. Aktualna vlast nas je odvela u prostor prevara, predizbornih manipulacija i pokušaja zametanja sukoba između sindikata”, tvrde iz ove stranke.

“SDA i HDZ su, zbog prevara na kolektivnim ugovorima i opravdanih tužbi prevarenih profesora, nastavnika, policajaca, građane HNŽ koštali stotine milijuna maraka, a izgleda da nam se sprema i još jedan takav ponovljeni scenario. U slučaju nepoštivanja novih potpisanih ugovora SDP HNŽ će podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog poslovanja protiv odgovornih ljudi u vladi, a nakon preuzimanja vlasti u županiji ćemo osigurati transparentnost u pogledu trošenja javnog novca, kako bi građani imali uvid u to na šta se troši i gdje ide novac iz Proračuna HNŽ”, zaključuju u SDP-u HNŽ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *