SBB na razini Federacije oporba, očekuje se i na razini BiH

Šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Parlamentu Federacije BiH Nasir Beganović izjavio je za Srnu da zastupnici te stranke u Parlamentu FBiH više nisu dio parlamentarne većine i dodao da se očekuje da će tako postupiti i zastupnici te stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Zastupnici SBB-a u Parlamentu FBiH u narednom periodu nastupat će kao konstruktivna oporba“, rekao je Beganović podsjetivši da je SBB ušao u vlast na zahtjev predsjednika SDA Bakira Izetbegovića nakon što je DF izašao iz vlasti 2015.

“Ušli smo u vlast kako bi se stabiliziralo stanje, u prvom redu u FBiH, i spriječilo kaos koji bi nastao budući da nije postojala parlamentarna većina“, napomenuo je  Beganović za Srnu te najavio da će SBB pozicije u izvršnoj vlasti vrlo rado predati kada im budu dostavljeni dokazi da postoji nova parlamentarna većina jer u Savezu ne bi željeli biti odgovorni za novu blokadu u FBiH. On je kazao i da pretpostavlja da će isto biti i na drugim razinama vlasti u kojima SBB sudjeluje.

“Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić nedavno je razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je tada zamolio da se do Božića da vrijeme kako bi HDZ BiH i SDA pokušali pronaći novog koalicijskog partnera i o tome obavijestili SBB. Sad čekamo da istekne taj rok“, podsjetio je Beganović te najavio da će sastanci tijela SBB-a, Predsjedništva i Glavnog odbora, biti održani oko Nove godine.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *