Francusku publiku razgalili šarm i umješnost plesa Mostarskih mažoretkinja

Na šareni mirisni Festival cvijeća u francuskom Luchonu stigle su plesne skupine i orkestri s Tahitija, Portugala, Indije, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Šarm i umješnost plesa Mostarskih mažoretkinja sa štapovima i pomponima, razgalili su francusku publiku. Veseli Francuzi nisu štedjeli dlanove i usklike oduševljenja. Mostarske su djevojke, u prepoznatljivim žuto-crnim odorama, pozdravljene gromoglasnim pljeskom. Kako i ne bi, kad su se ove prekrasne mlade dame koje već godinama pronose ime Mostara diljem Europe i svijeta sudjelujući na brojnim natjecanjima i festivalima, izvrsno uklopile u ambijent satkan od cvijeća i glazbe svih boja i izričaja.

Nezaboravno iskustvo

Festival cvijeća u Luchonu osnovan je 1888. i bez prekida traje do danas.

”Zahvaljujući našoj suradnji s gosp. Florianom Virgilijem i agencijom FV Productions, naše su djevojčice dosad nastupale na nekoliko festivala diljem Francuske, Belgije i Španjolske, a uz to smo obišli i na desetke velikih europskih gradova. Ovakvi festivali izvrsna su prigoda za druženje i upoznavanje drugih kultura i običaja i nadamo se da će nam se i dogodine pružiti ovakva prilika”, kazala je Anja Puhalo, voditeljica i koreografkinja Mostarskih mažoretkinja.

Prvoga dana Mostarke su se, na trgu ispred čuvenih luchonskih starorimskih termi, predstavile s nekoliko plesnih točaka, a glazbeno ih je pratio orkestar iz Fužina s kojima surađuju prvi put.

Tom prigodom gradonačelnik Luchona Louis Ferré te Anja Puhalo i Ira Hott, kapetanica mažoretkinja, razmijenili su prigodne darove.

Voditeljica bh-hrvatskog izaslanstva na festivalu, koreografkinja i menadžerica  Nataša Puhalo je kazala kako je za ovaj festival potrošeno čak 400 tisuća cvjetova, a na festivalu se okupilo oko 30 tisuća posjetitelja.

U višesatnom cvjetnome mimohodu po aleji d’Etigny, prekrasnom gradskom središtu uokvirenom restoranima, kafićima i brojnim trgovinama i suvenirnicama, Mostarske mažoretkinje su se predstavile s nekoliko izvrsno uvježbanih plesnih točaka.

Uz nastup na Festivalu cvijeća u Luchonu, u francuskim Pirinejima, mažoretkinje su posjetile Barcelonu i Nicu.

U tijeku upisi

Inače, tijekom cijeloga rujna traju upisi novih članica u Mostarske mažoretkinje. Sve zainteresirane djevojčice i djevojke mogu se prijaviti putem službene Facebook stranice Mostarskih mažoretkinja ili na kontakt telefon 063 316 529.

”Dođite da se družimo, natječemo i putujemo”, poručila je Anja Puhalo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!