Šansa za jačanje ekonomske suradnje u regiji

Visokopozicionirani predstavnici Europske komisije, aktivno će sudjelovati u ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu (SBF). Jedan od ključnih panela na najvećoj investicijskoj konferenciji u regiji bit će posvećen promociji ekonomske suradnje u regiji.

Christian Danielsson, direktor Direkcije za proširenje i susjedstvo Europske komisije, bit će jedan od ključnih govornika na otvaranju SBF-a u Sarajevu.

Prvog dana Sarajevo Business Foruma 2017, 22. svibnja, na plenarnoj sesiji koja će se održati u zgradi Parlamenta BiH potpredsjednik Europske komisije i europski povjerenik za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen će se sudionicima obratiti video porukom iz Bruxellesa. Na formu će sudjelovati i Morten Jung viši savjetnik za regionalnu suradnju zapadnog Balkana u Europskoj komisiji.

Najveća investicijska konferencija u jugoistočnoj Europi,  ponovo će ove godine okupiti državnike, privrednike, investitore i stručnjake iz cijelog svijeta, ali i ponajviše iz država regije zapadnog Balkana. Bez obzira na to koje su države u fokusu, SBF svake godine povezuje kompanije iz jugoistočne Europe te doprinosi regionalnoj suradnji.

Jedan od najvažnijih dijelova prvog dana foruma bit će panel “One Region, One Economy – Connectivity and Potential“. Fokus panela je ekonomsko povezivanja regija i neiskorišteni potencijali suradnje privrednika i država ove regije.

Već osmu godinu zaredom Sarajevo Business Forum okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regije: Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

Ovogodišnji SBF objelodanit će niz projekata iz poljoprivrede, energetike, obrazovanja, financija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora. U proteklih sedam godina SBF je okupio sudionike iz više od 30 zemalja.

Prošlogodišnjem skupu prisustvovalo je više od 1.600 osoba, uključujući i 350 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *