Sanid Džino pobjednik spin kupa ‘Trebižat 2017’ (FOTO)

Tijekom vikenda u Ljubuškom je održan Spin kup „Trebižat 2017.“, sportsko – ribolovno natjecanje u lovu pastrve s obale varalicom. Za organizaciju ovog natjecanja pobrinula se Udruga športskih ribolovaca „Kravica“ Ljubuški, a sve se odvijalo na spin stazi, odnosno na izdvojenom dijelu rijeke Trebižat u Grabovom Vrilu.

Najuspješnijim se pokazao Sanid Džino iz Jablanice, drugo mjesto osvojio je Jurica Pokrovac, a treće Vedran Vukas, natjecatelji iz susjedne Hrvatske. Njima je, po završetku natjecanja,  predsjednik UŠR „Kravica“ Ljubuški Krešo Paradžik uručio prigodne pokale i štapove.

Uhvaćeno preko 500 pastrva

„Spin kup „Trebižat 2017.“ je prošao u najboljem redu. Imali smo natjecanje u 4 runde po 45 minuta gdje su natjecatelji, ukupno njih 60, pokazali svoj stil, znanje i snalažljivost na stazi dugoj 2  kilometra. Dan je bio sunčan i topao te su natjecatelji imali pauze između rundi. Mislim da smo ovime dokazali da možemo organizirati i najveća svjetska natjecanja“, kazao je za Dnevni list Grgo Petrović, dopredsjednik UŠR „Kravica“ Ljubuški.  Dodao je i to kako je tijekom natjecanja uhvaćeno preko 500 pastrva.

Zanimljivo je kako su, osim domaćih i natjecatelja iz okolnih mjesta, ljubuški kraj posjetili i natjecatelji iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije…, a većina njih su reprezentativci svojih zemalja.

„Ugodno smo iznenađeni dolaskom gostiju iz inozemstva, a pogotovo njihovom željom i voljom da nam pomognu oko pripreme staze. Posebnu zahvalnost zbog toga bih uputio  Jasminu Subašiću –  Japiju iz Hrvatske te našem članu Anti Matiću, zbog njihove nesebične pomoći“, istaknuo je naš sugovornik.

Ribarska večer

 Osim natjecateljskog dijela programa, za sve sudionike priređena je i ribarska večer uz ugodno druženje, zabavu, ali i bogatu tombolu.

„Večer je zaista bila svečana, mirna i iznenađujuće  dobro posjećena, pošto je održana po prvi put. Imali smo vrijedne nagrade, prvenstveno osigurane od sponzora i trgovina ribolovne opreme od kojih kupujemo ribolovni pribor. 

Sve u svemu, prezadovoljni smo, a ponajviše zbog pozitivnih komentara od strane natjecatelja“, zaključio je Petrović.

Piše: Antonela Marinović Musa, dogadjaji@dnevni-list.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *