SANADERA U RUSIJI GRLIO TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH: Rođen u Prozoru, studirao u Mostaru, bio savjetnik ministra

Mnogo ogorčenosti izazvala je fotografija Ive Sanadera iz Kalinjingrada gdje je hrvatska nogometna reprezentacija igrala prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a sada se otkrilo tko se to slikao s optuženikom za najtežu korupciju.

Podsjetimo, fotografiju bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a kojem se sudi za goleme korupcijske afere kako pozira među nekoliko navijača za stolom u restoranu objavio je PR stručnjak Vedran Strukar, piše index.hr.

“Ova slika govori više od tisuću riječi. Ćaća kao najveći celebrity s navijačima kao akreditirani VIP uglednik u Kaliningradu…”, napisao je Strukar uz fotografiju. Tko je Sanaderu omogućio uživanje na Svjetskom prvenstvu u statusu VIP gosta još uvijek je misterij.

No zato više nije misterij tko na fotografiji grli optuženika za najtežu korupciju.

Osnivač autograf.hr-a Drago Pilsel otkrio je da je najprisniji od četvorice Sanaderovih obožavatelja s fotografije tužitelj u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Riječ je, piše Pilsel, o Ivanu Matešiću.

Na službenim stranicama Tužilaštva BiH stoji da je Matešić rođen 1975. u Prozoru, da je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2000. godine i da je 2013. imenovan za tužitelja Tužilaštva BiH.

Radio je i kao sudac Prekršajnog suda u Prozoru i kao savjetnik federalnog ministra pravde.

Logični nastavak karijere je fotografija s optuženikom za najtežu korupciju u susjednoj zemlji, čiji dres i nosi, prenosi index.hr.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *