Šakom udario policajca i pokušao da mu otme pištolj

Optužnica ga je teretila da je kazneno djelo počinio zajedno sa Mustafom Hasanbašićem (41) kojem se na teret stavlja pokušaj ubojstva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Njemu će se suditi u odvojenom postupku

 

BANJA LUKA – Benjamin Ćostović (22) osuđen je na 18 mjeseci zatvora jer je pesnicom udario policajca i pokušao da mu otme pištolj.

Ćostović je osuđen u Okružnom sudu Banja Luka i to nakon sporazuma koji je sklopio sa Tužiteljstvom..

Kako se doznaje iz Okružnog suda Banja Luka, Ćostović je dobio godinu zatvora za kazneno djelo pomoć počinitelju poslije izvršenog kaznenog djela, te još godinu za sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, nakon čega ga je sud dosudio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, prenosi Faktor.

Optužnica ga je teretila da je kazneno djelo počinio zajedno sa Mustafom Hasanbašićem (41) kojem se na teret stavlja pokušaj ubojstva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Njemu će se suditi u odvojenom postupku.

Ćostović i Hasanbašić optuženi su da su 9. ožujka u mjestu Glavica kod Dodoja napali policijsku patrolu koja ih je uočila dok su konzumirali narkotike. Hasanbašić je pucao na policijsku patrolu i oteo taksi vozilo, dok je Ćostović udario policajca i od njega pokušao da otme oružje. Čim je vidio policiju, Hasanbašić, za kojim je bila raspisana potjernica zbog izbjegavanja zatvorske kazne, počeo je da bježi, odbacivši torbu iz koje je izvadio pištolj. Kada su mu policajci naredili da stane, pucao je u njihovom pravcu.

U optužnici se dodaje da je Ćostović prišao policajcima i pesnicom udario Nermina S., uslijed čega je on iz pištolja nehotice ispalio hitac. Nakon toga, Ćostović ga je napao i pokušao da mu otme oružje, ali je savladan.

Hasanbašić je tijekom bijega uspio izbjeći policijski punkt, ali je naknadno otkriven nadomak Jablanice, gdje je i uhićen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *