Sajsi MC: „Svako ko stane na binu je pobjednik“ (FOTO/VIDEO)

Popularna beogradska reperka Sajsi MC biće voditeljica regionalnog finala Red Bull RapLike 2018, takmičenja u rap improvizaciji, koje se održava 30. juna na Sonom trgu u Tuzli.

Sajsi će u Tuzli reprizirati svoju prošlogodišnju ulogu voditeljice regionalnog finala, koju je odigrala izvrsno. Kako je sama tada rekla, bio joj je izazov da se oproba u toj ulozi jer nikad ranije to nije radila.

Od tada je prošla puna godina, koja je za Sajsi bila veoma užurbana. Njen raspored bio je ispunjen brojnim nastupima, a sa sestrom Tijanom i DJ BKO-om ove godine je objavila novi album, pod nazivom „Rad, rad i samo bleja“.

Nije se umorila od izazova i isprobavanja novih stvari, pa je ove godine bila u žiriju državnog finala Red Bull RapLike u Srbiji. O tom iskustvu kaže: „Bilo je fenomenalno, ali uz malu dozu stresa i straha da se ne ogriješimo o nekog učesnika. Biti u žiriju je napeto i teško, jer kad imaš dva jaka betlera, tu onda stvarno odlučuju nijanse.“

Kako sama kaže, jako joj je zanimljivo biti dio događaja kakav je Red Bull RapLika, jer tu ima svega: i napetosti, i bijesa, i smijeha, i zabave.

„RapLika je vrlo specifično takmičenje, koje donosi veliku dozu uzbuđenja i napetosti svim učesnicima: od voditelja, preko takmičara, do sudija,“ kaže Beograđanka.

Pošto je upoznala takmičenje iz različitih perspektiva voditeljice i članice žirija, svjesna je da je nezahvalno prognozirati ko bi od finalista – osam najboljih freestylera iz BiH, Hrvatske i Srbije – mogao ponijeti titulu regionalnog kralja repanja slobodnim stilom.

„Svi freestyleri su stvarno pravi poetski ratnici. Svako ko stane na binu i baca freestyle, u startu je pobjednik“, rekla je.

Na binu će 30. juna u Tuzli stati i Sajsi MC, ponovo kao voditeljica regionalnog finala Red Bull RapLike, a partneri u tom zadatku biće joj Helem Nejse. Pored toga što će kao „majstori ceremonije“ voditi MC-ijeve i publiku kroz ovo hip hop veče, oni će atmosferu na Sonom trgu zagrijati svojim nastupima.

Sajsi MC (pravim imenom Ivana Rašić) u žižu interesovanja javnosti je došla zahvaljujući hitu „Mama“, koji je svojim sadržajem podigao veliku prašinu u Srbiji. Sljedili su hitovi „Antifa kučke“, „Nadrkano hodanje“ i „Lokal beogradizam“, brojne saradnje s drugim muzičarima, a Ivana ni u jednom trenutku nije prestala biti provokativna i pomjerati granice.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *