Sadik Ahmetović i Jozo Barišić kreću na funkcije potpredsjednika RS-a

Kandidati Proeuropskog bloka za predsjednika, odnosno potpredsjednike Republike Srpske, bit će Sadik Ahmetović i Jozo Barišić, doznaje Klix.ba.

Predsjednici SDP-a BiH, Demokratske fronte (DF), Saveza za bolju budućnost (SBB), Narodne stranke Radom za boljitak, Hrvatske stranke BiH, Naše stranke i Nezavisnog bloka potpisali su politički akt kojim su potvrdili opredjeljenje za zajednički nastup na ovogodišnjim općim izborima. Osim toga, Stranka za BiH potpisala je sporazum s SDP BiH a A-SDA s SDP BiH za regionalni zajednički nastup na Općim izborima.

Sadik Ahmetović (Nezavisni blok) bit će kandidat Proeuropskog bloka za potpredsjednika RS-a iz reda bošnjačkog naroda, dok će za potpredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda u izbornu trku u ime koalicije krenuti Jozo Barišić (Hrvatska stranka BiH), navodi isti izvor.

U četvrtak će u Banja Luci biti zvanično predstavljeni kandidati i izborni plan. Izborni cilj Proeuropskog bloka bit će 50.000 glasova i funkcije oba potpredsjednika RS-a, dodaje Klix.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *