SAD uvele sankcije Nikoli Špiriću

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Nikoli Špiriću, potpredsjedniku SNDS-a, objavljeno je na službenoj stranici State Departmenta.

U odluci između ostalog stoji da američka administracija donosi ovakvu odluku zbog vjerodostojnih  informacije da su strani dužnosnici bili uključeni u značajnu korupciju ili grubu povredu ljudskih prava, pa zbog toga osobe i članovi njihovih uže obitelji nisu prihvatljivi za ulazak u Sjedinjene Države.

Kako se navodi, Nikola Špirić je bio uključen u koruptivne radnje uključujući i prihvaćanje nezakonite koristi u zamjenu za obavljanje javnih dužnosti i uplitanja u javne procese, i to za vrijeme mandata člana Zastupničkog doma u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi u odluci, Nikoli Špiriću i članovima njegove obitelji, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerci Jovani Špirić, zabranjen je zbog Špirićevih radnji ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Špirić je drugi visokopozicionirani dužnosnikzvaničnik SNSD-a kojem su Sjedinjene Američke Države izrekle sankcije. Prethodno, State Department je na “crnu listu” stavio predsjednika ove stranke Milorada Dodika.

Cijelu odluku o uvođenju sankcija obitelji Špirić možete pročitati OVDJE

One thought on “SAD uvele sankcije Nikoli Špiriću

  • rujan 11, 2018 at 9:08 am
    Permalink

    Sad ce Spiric uves sankcije SAD-u!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *