S NOŽEVIMA UBIJAO OD KUĆE DO KUĆE: Umro monstrum čiji je zločin potresao BiH

Monstrum Nedim Fejzić, koji je 14. svibnja 2010. godine u krvavom pohodu u selu Hlapčevići kod Visokog ubio tri osobe, a nožem ozlijedio njih osam, od čega četvero djece umro je u Zavodu za forenzičku psihijatriju Sokolac.

Članovi oštećenih obitelji dobili su informaciju da je Fejzić umro i insistirali su na njenoj provjeri. Ispostavilo se da je Fejzić navodno preminuo još u srpnju ove godine.

Fejzić je mesarskim nožem u svom monstruoznom pohodu u četiri kuće naselja Hlapčevići ubio Dževadu Bašini (41), Mehmeda Rožajca (76) i njegovu nevjestu Zinetu Rožajac (36), a teže ozlijedio Dževada Hercegliju (47), Saliha Kapu (53), Fatimu Bukvu (31), te još četvero djece u dobi od jedne do četiri godine.

S obzirom na to da se opirao uhićenju, Fejzić je i sam u policijskoj akciji bio teže ozlijeđen.

Mještani su nakon krvavog pira ispričali da su svim silama pokušali spriječiti zločin koji nisu upamtili ni najstariji žitelji Visokog. Fejzića su čak udarali lopatom, ali ga nisu uspjeli zaustaviti u krvavom pohodu koji je učinio u stanju neuračunljivosti.

Ovo nije bio prvi put da je Fejzić imao psihičkih problema, a u zabilješkama stoji da je i ranije, prije ove strave, boravio u jednoj psihijatrijskoj ustanovi, gdje se liječio od alkoholizma.

Nakon uhićenja boravio je u sarajevskoj bolnici, gdje je ustanovljeno da ima kroničnu duševnu bolest – paranoidnu šizofreniju. Suđenje Fejziću počelo je 19. listopada 2010., a okončano je 26. vljače 2011. Na Sudu je kazao da je napravio masakr zbog glasova koje je čuo.

– To se dogodilo nakon onih glasova koje sam čuo. Isto kao da sam bio drogiran i pijan. Nisam znao za sebe, nisam to namjerno uradio, žao mi je što sam nekoga ozlijedio, kazao je u Županijskom sudu u Zenici na izricanju presude.

Fejziću tada nije izrečena zatvorska kazna nego mu je određen prisilni smještaj na forenzici Kazneno-popravnog zavoda Zenica i njegov boravak se produžavao po šest mjeseci. Nakon toga, završio je na Psihijatriji na Sokocu, gdje je boravio sve do svoje smrti.

One thought on “S NOŽEVIMA UBIJAO OD KUĆE DO KUĆE: Umro monstrum čiji je zločin potresao BiH

  • rujan 18, 2018 at 9:23 pm
    Permalink

    Zasto pisete MONSTRUM kad je covjek bio psihicki poremecen?

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *