RTM-u oduzeta dozvola za emitiranje

RTV Mostar je nasljednica nekadašnjeg Radija BiH – Ratnog studija Mostar, koji je prvi put emitirao 16. rujna 1992. godine., a prvi TV Dnevnik emitiran je 20.rujna 1995. godine

U skladu sa nalogom Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kablovski operater Telemach iz svoje platforme isključio je RTV Mostar.
“Poštovani korisnici, obavještavamo vas da smo na osnovu dopisa koji smo dobili od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine dužni prestati s emitiranjem kanala RTV Mostar. U dostavljenom dopisu navedeno je da je kanalu oduzeta dozvola za televizijsko emitiranje. U skladu sa navedenim, kanal prestaje u potpunosti sa emitiranjem programa, tako da više neće biti dijelom ni naše programske sheme. Ukoliko dođe do promjene navedenih okolnosti, bit ćete blagovremeno obavješteni”, stoji u priopćenju Telemacha.
RTV Mostar je nasljednica nekadašnjeg Radija BiH – Ratnog studija Mostar, koji je prvi put emitirao 16. rujna 1992. godine., a prvi TV Dnevnik emitiran je 20.rujna 1995. godine.
„Nedugo nakon što je njen menadžment osnovao i pokrenuo televiziju sa sjedištem u Sarajevu TV1, RTM je počela da se urušava. Veliki broj zaposlenika je otpušten, a program je znatno reduciran. 2011. i 2012. godine RTM je potpuno prekinula s emitovanjem programa. U eteru su se ponovo oglasili 2013. godine, ali sa oskudnim sadržajima. Naziv televizije je preimenovan u Nova RTM, a cjelokupan program je sveden na jednu polusatnu tv emisiju. Radio Mostar je doživio sličnu sudbinu. Od nekadašnjih 5 frekvencija, kojima je pokrivao cijelu Hercegovinu i čuo se van granica BiH, spao je na jednu, s čujnošću u jedva dvije ulice“, piše mostarski.ba
Nakon što im je RAK oduzeo i radijsku i tv frekvenciju, sada im je oduzeto pravo i da program emitiraju preko kablovskog operatera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *