RS: Vlade Federacije nije suglasna sa raspodjelom prihoda od cestarine

Ministarstvo financija Republike Srpske priopćilo je da Vlada Federacije BiH nije suglasna sa dosadašnjim načinom raspodjele prihoda od cestarine zbog čega vrši pritisak da se izmijeni način raspodjele, što bi išlo na štetu Republike Srpske.

„Za članove Upravnog odbora (UO) Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO) iz Republike Srpske, kao i za Vladu Republike Srpske, prihvatljivi su materijali koji je dostavio predsjedavajući UO UNO BiH Vjekoslav Bevanda za 29. sjednicu Upravnog odbora u vezi s odlukom o raspodjeli prihoda od cestarine i izvršenja presude Suda BiH po tužbi Republike Srpske, te smatramo da su postojali svi uvjeti za donošenje odgovarajuće odluke“, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva financija Republike Srpske ističu da je provedba sudskih odluka za Vladu Republike Srpske obavezujuće, a članovi UO UNO iz Republike Srpske su bili spremni da podrže prijedlog odluke koji je dostavio UNO.

„Kada je riječ o postizanju suglasnosti o oba pitanja, Ministarstvo financija očekuje konstruktivan stav iz FBiH u UO UNO, kako se ne bi nastavila blokada sredstava namijenjenih za izgradnju putova i auto-putova“, dodaje se u priopćenju

 

 

2 thoughts on “RS: Vlade Federacije nije suglasna sa raspodjelom prihoda od cestarine

 • travanj 26, 2018 at 6:10 pm
  Permalink

  Federacija treba dobro da se preračuna! Dosta je bilo plačanja Mileta i Dragana da nas što prije povale. Da vidimo dali Bakir još uvijek smije da vas vadi iz bule!

  Reply
 • travanj 27, 2018 at 3:20 pm
  Permalink

  Federacija gradi 400 km, a RS 100 KM. Nemože popola! 1:4 je prava mjera za RS!

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *