Roisin okrunila petu sezonu koncerata na Tvrđavi

Šibenska srednjovjekovna Tvrđava Svetog Mihovila najznačajniji je kulturno-povijesni spomenik u gradu, koji se posebno ističe i ljetnom pozornicom pod otvorenim nebom, orijentiranom prema moru, s koje se pruža predivan pogled na grad i šibenski arhipelag. U utorak je to izgledalo još impresivnije – jer je u završnici pete sezone koncerata na Tvrđavi Šibenčane i ostatak svijeta zabavljala ikona britanske dance scene.
Tvrđava je i ovo ljeto, kao dio vrlo atraktivnog programa, ugostila Maria Biondia, Kruder&Dorfmeister, Ljetno Yammatovo u svom drugom šibenskom izdanju s Mayales i Pips, Chips&Videoclips, i najiščekivanije ime ovoljetnog programa, Roisin Murphy – poznatu najprije kao frontmenicu dance i trip hop dua Moloko, kasnije i kao samostalnu umjetnicu i apsolutna vladarica britanske dance scene, kako vokalno, tako i vizualno.
Tvrđava je bila puna do posljednjeg mjesta, a publika zanimljiva u pokušaju da izgleda ekscentrično kao i umjetnica, čiji su fantastičan vokal pratile neobične odjevne kombinacije. Uvodeći publiku u svijet plesnih ritmova pjesmom Innocence, Roisin je svojom ekscentričnom osobnošću potpuno zavela sve prisutne, izašavši na pozornicu u oversized kaputu, kapom sa ušima i neizostavnim sunčanim naočalama.
Nastavila je nizati hitove poput You Know me Better, Ten Miles High, Overpowered, Exploitation…, istodobno mijenjajući odjevne kombinacije što je svakako pridonijelo sveukupnom performansu. Prisutni su imali prilike čuti i Molokove hitove poput Forever More i na samom kraju Sing It Back. Pjevajući posljednju, publika je pozivala Roisin na bis, čiji je povratak bio iznenađenje s obzirom da se nema običaja vraćati na stage nakon što se ‘pozdravi’ s publikom – Šibenčani su je očito nagovorili. Izvela je još Flash of Light i otplesala sa pozornice praćena dugotrajnim pljeskom. Roisin je svakako ostavila pozitivan dojam, uspjevši tijekom čitavog nastupa zadržati nevjerojatnu energiju. Glazbenom dijelu nastupa ne može se naći zamjerka, osim da je možda mogao trajati i duže, što ne znači da se u tih sat i pol ‘kratkog’ nastupa nismo dobro zabavili, plešući uz odličnu glazbu.
Sezona sjajnih koncerata na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila nastavlja se uz nastupe Inner Circlea, Jessie Ware, Darka Rundeka u sklopu Changer festivala, a vrhunac ovogodišnje sezone na Tvrđavi je koncert Bryana Ferryja, koji će se održati 5. rujna. I. C.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *