Roditeljima zamijenili bebu u porodilištu

Roditelji bebe koja je sredinom svibnja prilikom otpusta iz porodilišta dana drugoj obitelji, ali poslije nekoliko minuta i vraćena u boks kada se utvrdila greška, tražit će nadoknadu od Kliničkog centra u Podgorici, jer su tek u ponedjeljak saznali za taj propust, prenose crnogorski mediji.

Riječ je o slučaju zamjene beba kada je medicinska sestra Z. R. I. dala tuđu bebu bračnom paru iz Podgorice, ali je nakon nekoliko minuta uočila grešku, kao i roditelji koji su se sa parkinga vratili u Klinički i preuzeli svoju bebu.

Tadašnja direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević zbog toga je inicirala kaznenu prijavu protiv medicinske sestre,a sada se ispostavilo da iz Kliničkog centra tada uopće nisu obavijestili drugi bračni par da je njihova beba, na kratko, bila van porodilišta.

Njihov odvjetnik Ranko Radonjić kazao je kako je majka bebe doživjela šok kada je u ponedjeljak otišla do tužiteljstva da vidi na šta se odnosi poziv koji su nedavno dobili.

– Dopuštajući da o cijelom slučaju roditelji saznaju nakon nekoliko mjeseci i to na ovakav način, Klinički centar pričinio je nemjerljivu štetu i samoj ustanovi i ovoj obitelji, a naročito majci djeteta koja je pretrpjela ogroman šok. Iz tog razloga su roditelji odlučni da svoju satisfakciju potraže na sudu – najavio je odvjetnik te obitelji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *