Roditelji organiziraju razmjenu udžbenika, a Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a organizira igrice na Facebooku

Dok čekate nove klupe i stolice, okrečene učionice i ostala tehnička pomagala za novu školsku godinu kako bi naša djeca mogla imati kvalitetnije obrazovanje, dragi roditelji sudjelujte u nagradnoj igri….samo nek je veselo“, poručili su iz Udruge roditelja Naša djeca te podijelili plakat Dine Merlina kojeg je objavila Facebook stranica Ministarstva

Nakon saznanja da ove godine razmjena školskih udžbenika neće biti organizirana na način kako se to događalo proteklih godina u Mostaru, Udruga roditelja Naša djeca 2014. odlučila je  istu akciju organizirati samostalno.
Kako su iz ove udruge najavili na svojoj službenoj facebook stranici, razmjena i prodaja rabljenih udžbenika u Mostaru je planirana za utorak, 21. kolovoza 2018., a održati će se u SPC Rondo, u Lamela 1 na prvom katu.

Djeca i roditelji će na ovom događaju na prigodnim štandovima moći besplatno izlagati, prodavati, mijenjati ili kupovati udžbenike, objavili su organizatori.

Inače, pripreme roditelja za novu školsku godinu koja počinje početkom rujna u Mostaru su već polako počinju i to od momenta objave popisa udžbenika koji će se koristiti u predstojećoj školskoj godini.

Dosadašnja praksa je da svaka škola na svojim web stranicama ili prostorijama objavi popis obveznih udžbenika i radnog materijala za svaki razred koja će se koristiti u novoj školskoj godini.

Igrica za ulaznice

Također, zadnjih dana su se na Facebook stranici Udruge roditelja Naša djeca na zanimljiv način osvrnuli na  objavu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK koje je na svojoj službenoj facebook stranici objavilo nagradnu igru kojom ovo Ministarstvo daruje određen broj VIP ulaznica za koncert Dine Merlina, uz uvjet da se, između ostalog , ‘lajka’ njihova stranica i plakat podijeli na društvenim mrežama, što je i svojevrsna reklama komercijalnog koncerta za koji se ulaznice nalaze u slobodnoj prodaji a do početka kolovoza su koštale 20, a poslije toga 30 KM.

„Dok čekate nove klupe i stolice, okrečene učionice i ostala tehnička pomagala za novu školsku godinu kako bi naša djeca mogla imati kvalitetnije obrazovanje, dragi roditelji sudjelujte u nagradnoj igri….samo nek je veselo“, poručili su iz Udruge roditelja Naša djeca te podijelili plakat Dine Merlina kojeg je objavila Facebook stranica Ministarstva.

Uskoro je uslijedila i kritika korisnika društvene mreže facebook gdje izdvajamo samo jednu.

„Umjesto ulaznica priuštite nekom djetetu ruksak i knjige za školu koji roditelji nisu u mogućnosti odvojiti novac a sa sigurnošću tvrdim da ih ima dosta…ali bit će da to nije prioritet!“,  jedan od komentara kojim se izražava nezadovoljstvo ovakvim potezom nadležnog Ministarstva.

Ministarstvo sponzor

Također, na stranici, u okviru istog posta, na facebok stranici ministarstva navedeno je da je Ministarstvo generalni sponzor koncerta Dine Merlina, te da će“ sretnim dobitnicima VIP ulaznice u četvrtak  09.08.2018. godine uručiti ministar dr.sc. Rašid Hadžović u 11 sati u prostorijama Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK“. Također, navedeno je da će dobitnici biti izvučeni slučajnim odabirom. G.S.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *