Rodin: Uz punu dvoranu, nitko se neće naigrati u Ljubuškom

Poslije izgubljenog naslova prvaka Bosne i Hercegovine, praktički u posljednjim trenucima prošle sezone, u ljubuškom Izviđaču su pristupili još ozbiljnije novoj natjecateljskoj godini te s trenerom Silviom Ivandijom na postojećim temeljima, i uz par promjena, kreirali novu momčad koja je izvrsno otvorila prvenstvo.

Skauti su krenuli sa šest vezanih pobjeda iako su bez dva desna beka, Petra Bubala i Matea Rodina koji se polako vraćaju u trening. Pokazatelj je to da imaju još dosta rezerve za pomak u svojoj igri.

– Počeo sam trenirati, išao s ekipom u Derventu, bio u sastavu, ali nisam igrao, kaže Rodin koji očekuje da će nastupiti protiv Borca sljedećeg vikenda.

– Dva mjeseca radim sa strane, dobro se osjećam i trener mi je rekao da sam u sastavu protiv Borca. Ako mi se vrati bol u ramenu, onda idem odmah na operaciju. Sad sam dobro i mislim da mogu igrati i pomoći ekipi, a koliko, to ćemo vidjeti. Šest kola smo igrali bez desnog beka, sigurno ćemo Bubalo i ja povratkom olakšati ekipi, kaže Rodin.

Protivnik u subotu (19 sati) je još jedna dosad neporažena ekipa Premijer lige, aktualni prvak BiH, banjolučki Borac.

– Mislim da bi bilo realnije da su u Mostaru i s Vogošćom odigrali neriješeno, a da smo mi puno bolja ekipa. Ali opet oni su sigurno odmah poslije nas najbolji u BiH. Imaju glavu i rep, na svakoj poziciji po dva igrača iako su i njima desni bekovi ozlijeđeni. Mlada su ekipa, liče na nas, izgledaju skroz drukčije u odnosu na prethodne sezone jer su bez puno starijih i iskusnijih rukometaša, prokomentirao je Rodin protivnika i najavio pobjedu.

– Nema sumnje da smo kući favoriti, posljednji put smo izgubili upravo protiv njih prije dvije i pol godine. Moramo to dobiti. Uz punu dvoranu, a nadamo se što više ljudi, nitko se neće naigrati u Ljubuškom. Poslije gostujemo Maglaju, dolazi Zrinjski i idemo Vogošći. Ako to prođemo neokrznuti, mislim da nas onda nitko ne može zaustaviti, poručio je Mateo Rodin. Er.B.

 

PREMIJER LIGA (m)

 1. Izviđač 6 6          0          0          48        18
 2. Borac 5 5          0          0          37        15
 3. Vogošća 6 5          0          1          31        15
 4. Konjuh 5 3          0          2          4          9
 5. Maglaj 5 3          0          2          -2         9
 6. Bosna (V) 5 2          0          3          6          6
 7. Zrinjski 5 2          0          3          2          6
 8. Sloga 5 2          0          3          -6         6
 9. Goražde 6 2          0          4          -22       6
 10. Slavija 6 2          0          4          -32       6
 11. Derventa 6 1          1          4          -11       4
 12. Kakanj 6 1          1          4          -21       4
 13. Bosna (S) 6 1          0          5          -34       3

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *