Repeša: Ne postoji trener koji može napraviti sustav za dva dana i tako donijeti prevagu

U jako kratkom periodu košarkaška reprezentacija je ostala bez pomoći izbornika Duška Vujoševića, potom njegovog pomoćnika Mensura Bajramovića, a onda za još manje vremena uspjela u svoje redove za novog izbornika privoliti još jedno jako atraktivno košarkaško ime – Čapljinca Jasmina Repešu.

On je  poveo bh. selekciju u pripreme pred završni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

– Htio bih kolegi Vujoševiću zaželiti brz oporavak. On je zadužio sve nas i nadam se da će mu zdravlje krenuti nabolje. Nastavljam njegov projekt i mislim da i on želi to. Hvala igračima na odzivu i na želji i volji jer svi žele dati sve od sebe. Ne postoji trener koji može napraviti sustav igre za dva dana i da s tim napravi prevagu. Pohvalio bih čelnike Saveza na želji da me dovedu ovdje. To nije bilo u mojim planovima jer mi je deveti mjesec već bio bukiran. Ipak, ovo je minimum koji sam mogao učiniti i da pomognem zbog situacije kakva jeste, rekao je Repeša jučer na predstavljanju.

– Volio bih da od danas čujemo samo pozitivne poruke od nas, ali i vas medija jer mi je bitno da se ovo odradi što bolje. Da se igra kako bi poželio svaki navijač i ako se to desi, sigurno će doći rezultat. Bit će vremena da se sjedne i razgovara kasnije o planovima, ali sad smo tu da svi skupa pomognemo, da napravimo što bolji rezultat i da budemo ponosni na sve to nakon ovih utakmica.

U stručni stožer su dodati Denis Bajramović i Emir Halimić.

– Ja nisam došao tu da radim revolucije, već da nastavimo i budemo zajedno u ovom projektu koji je Dule počeo. Čekaju nas dvije neugodne ekipe i mogu svakoga dobiti u Europi ako im dozvolite da igraju svoju igru.

Repeša je istaknuo da ne prilazi ničemu euforično.

– Bodovno sad imamo mali zaostatak, ali onaj koji vjeruje u sebe uvijek može doći do kraja. To će biti izuzetno teško, ali ova selekcija ima veliku perspektivu. Imamo dva mlada igrača iz NBA i igrače koji su pravi iskusni klupski igrači i koji igraju za tim. Svi oni su spremni da pomognu i daju svoj maksimum. Svi imaju odličan pristup prema reprezentaciji i kapa dole za to, izjavio je Jasmin Repeša i dodao da će o njegovoj budućnosti na klupi BiH biti više govora tek poslije sljedeće dvije utakmice s Finskom i Češkom. Er.B.

Stižu Musa i Gordić

Većina reprezentativaca se odazvala na okupljanje, a među njima je i košarkaš Portlanda, Jusuf Nurkić. Drugi bh. igrač iz NBA liga, Džanan Musa, će se ekipi priključiti u srijedu. Razigravač Budućnosti iz Podgorice, Nemanja Gordić, će u Sarajevo stići 9. rujna i biti na raspolaganju struci. FOTO: klix.ba

 

  1. 09. 2018. Finska – BiH
  2. 09. 2018. BiH – Češka
  3. 11. 2018. Bugarska – BiH
  4. 12. 2018. BiH – Finska
  5. 02. 2019. Češka – BiH
  6. 02. 2019. BiH – Bugarska

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *