REIS KAVAZOVIĆ: Islamska zajednica se zalaže za građansku državu

I same vjerske objave upozoravaju na licemjerstvo kada je vjera u pitanju te mi često pogrešno shvaćamo religioznost ljudi. Vjera je ideal kojem treba stremiti, ali vjera bez zakona nije dovoljna za izgradnju pravednog društva. Država mora postojati, moraju postajati sudovi i tužiteljstva, policija, sigurnosni aparat mora postojati. Suglasan sam da politički lideri uglavnom ne žele reforme koje bi stvorile pravnu državu. Umjesto vladavine prava, imamo feudalnu državu s despotima koji vladaju narodima, građanina uopće nema. IZ se zalaže za građansku državu bez “torova”, u kojoj će svi ljudi imati jednak korpus prava koja uživaju.

Nije moguće imati jako društvo ako je pojedinac zakinut. Na sceni je trenutno rastući populizam u ovoj, izbornoj godini. Populizam je samo korak do radikalizma, a dobro znamo radikalizam gdje može odvesti i gdje je odveo cijeli Balkan 90-tih godina. Pozviam sve koji imaju pravo glasa da iziđu na izbore i da, umjesto populista, izaberu ljude koji su spremni  donositi promjene nabolje, izjavio je reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) Husein ef. Kavazović.

 

One thought on “REIS KAVAZOVIĆ: Islamska zajednica se zalaže za građansku državu

 • kolovoz 2, 2018 at 2:10 pm
  Permalink

  Gradjanska MUSLIMANSKA drzava BIH.!!💀
  Nije cudno sto je Reis muslimanski 1941.g zajedno sa svojim narodom docekao NACISTE cvijecem i ljubio se sa njima kada su ulazili u Sarajevo.
  Iako su tada i od pamtivjeka SRBI bili vecina i u Sarajevu i cijeloj BIH.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *