Razilazi se još jedna uspješna generacija Skauta

Nakon što su prošlu sezonu okončali kao prvaci Bosne i Hercegovine osvojivši šestu titulu (2000., 2002., 2004., 2005., 2016., 2018.) za ljubuški Izviđač, igrači nove uspješne generacije Skauta će se dobrim dijelom razići, a klub opet pretrpjeti dosta promjena.

Nije to ništa novo jer ipak klub financijske moći Izviđača ne može parirati ponudama bogatijih, ali zato vrlo uspješno već godinama proizvodi nove mlade generacije uspješnih rukometaša.

Već neko vrijeme je jasno da će Izviđač u sljedeću sezonu bez posebno talentiranih Davida Mandića, desnog krila i kapetana koji odlazi u Zagreb te lijevog beka Josipa Šarca koji je još prošlog ljeta potpisao ugovor s Celjem. Put Slovenije bi mogao i srednji bek Mario Pavlak za kojeg se zanima Maribor, a ponude za odlazak iz Ljubuškog ima i desni bek Mateo Rodin. Ugovori su istekli lijevom beku Božidaru Lekoviću i golmanu Ivanu Budaliću koji više nisu članovi Izviđača. S druge strane na još dvije godine igranja za ljubuški klub se obvezao srednji bek iz Crne Gore, Vasilije Kaluđerović, dok je usmeno nastavak suradnje dogovoren i s pivotom iz Mostara, Josipom Čuturom.

Od ranije je jasno kako je klub napustio trener Silvio Ivandija koji je otišao za ponudom Dubrovnika, hrvatskog drugoligaša. Ipak, kako saznajemo iz redova Izviđača, do kraja ovoga tjedna bi se trebalo znati tko će biti novi trener Skauta, ali i više po pitanju samog igračkog kadra.

U Izviđaču i dalje očekuju odgovor o svom statusu iz regionalne SEHA lige koju su kao prvaci BiH igrali prije dvije sezone. S obzirom da rukometna Premijer liga starta tek u drugom dijelu rujna pred našim klubovima je svakako duga ljetna stanka. Er.B.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *