Rakitić: Vidim svi slažete kombinacije…, mislim da će to izbornik najbolje napraviti

Zemlja sa tisućama izbornika. To je Hrvatska svakodnevno. Uoči velikih natjecanja, odjednom ih je milijun, čega su Vatreni svjesni. Stoga im Ivan Raktić svima poručuje: Smirite smo koliko je moguće, ima čovjek koji radi taj posao.

– Vidim da slažete razne kombinacije, a mislim da će izbornik spremiti najbolju. Što god izbornik odluči, mi smo tu da damo sve od sebe za Hrvatsku. Spremni smo, treniramo dobro, a atmosfera je sjajna, rekao je Ivan Rakitić na druženju s novinarima u hrvatskom kampu u ruskom Iličevu.

Prva prepreka zove se Nigerija – vjerojatno će to biti ključni duel u nastojanju Vatrenih da prvi put nakon Francuske 1998. na svjetskim smotrama prođu skupinu.

– Znamo koliko je važno dobro otvoriti turnir. Moramo napraviti sve da pobijedimo Nigeriju, iako time ništa nije riješeno. Znamo da su opasni, moramo biti spremni i bit ćemo. Svi očekuju da budemo pravi, ali mi najviše očekujemo sami od sebe, vjerujte mi, dodao je Rakitić, kojeg su novinari izrešetali pitanju o mirovini koji je nedavno u razgovoru za Marcu najavio.

– Moja privatna situacija nije bitna u ovom momentu, znam to. Marca je dobro prenijela, ali sada razmišljamo o turniru. Napravit ću što je najbolje za Hrvatsku i donijeti odluku, vidjet ćemo što će biti nakon turnira. Bez nervoze, sjest ćemo i razgovarati, rekao je Rakitić, koji je ovu priliku iskoristio da nahvali reprezentativnog kolegu i klupskog neprijatelja…

– Treba čestitati Luki Modriću na svemu što je osvojio, čast mi je igrati s takvim igračem. Imamo zajedničku želju da nešto napravimo u reprezentaciji. Znamo da godine lete, došao sam ovdje s 19 godina, a danas mi je 30. Nema više puno vremena, zaključio je Rakitić.

Za razliku od njega, Marko Pjaca bi se trebao još godinama zadržati u reprezentaciji. Trebao…, ako ga zaobiđu ozljede.

– Drago mi je da sam tu nakon tako teške ozljede, iako sam bio na okupljanju u Americi. Naravno da se nadam minutama, bitno je kad dobijem priliku da je iskoristim i pomognem ekipi da ostvarimo što bolji rezultat, rekao je Pjaca dodavši da će dati sve od sebe na koju ga god poziciju stavi izbornik.

– Ja se najugodnije osjećam na lijevom krilu, ako izbornik odluči drugačije, mogu igrati i desno i u špici, dat ću sve od sebe da pomognem ekipi, zaključio je.

Raketa s Pecare u svijet

Godina 2005., 29. rujna. Široki Brijeg, stadion Pecara. Uzvratna utakmica 1. kola Kupa UEFA-e. Široki je dočekao Basel u već riješenom duelu, budući da su švicarci kod kuće slavili 5:0, ali to nije spriječilo brojne navijače da opkole Ivana Petrića, već tada zvijezdu odabrane hrvatske vrste. No, nije bio jedini na toj utakmici, a koji će obilježiti (još snažnije) povijest reprezentacije Hrvatske. Zaigrao je i imenjak mu Rakitić (vidi isječak iz izdanja Dnevnog lista dan nakon utakmice) i tada kao 17-godišnjak upisao svoje prve seniorske minute karijere. Ostalo je povijest – Schalke, Sevilla, Barcelona.

Piše: Slaven Nikšić
sport@dnevni-list.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *