Rahimić: Pokazali smo kvalitetu, imamo veliku napadačku širinu

Velež je u prvoj utakmici sezone na Bjelavama slavio i brojne optimistične najave opravdao. Igralo se otvoreno, u prvom dijelu su svoje prilike imali i jedni i drugi. I jedni i drugi su pogađali s bijele točke.

Velež je imao daleko veći posjed lopte, inicijativu, domaćini su opasno prijetili iz kontri. Najbolje prilike za Velež imali su Vehabović i Behram, dok je dva puta na drugoj strani opasno prijetio Pervan.

U nastavku je dobrim dijelom na terenu igrala samo jedna ekipa. Fajić je u nekih 13-14 minuta pokazao da može zabiti nogom, ali i glavom, ako mu ostavite malo prostora. Gol je postigao i Mujezinović, a mogao je i Cvijanović koji je po ulasku sa klupe nakon asistencije Fajiću, imao još tri prilike.

Imamo širinu

– Pokazali smo kvalitetu, imamo tu širinu što do sada nije bio slučaj, jer vidjeli ste gol može dati Fajić, Brandao, Mujezinović, ali tu su i Behram, Cvijanović, Vehabović, mislim da to u ovom trenutku nema niti jedna ekipa u Prvoj ligi FBiH, pa čak ni u Premijer ligi. Dugo smo
imali problem realizacije, imali smo dosta dobrih utakmica i prije, ali nismo zabijali golove, sada su stvari došle na svoje mjesto. Uz to, fizički smo dobro pripremljeni, što je upravo došlo do izražaja u drugom poluvremenu susreta protiv Čapljine. Pobjeda na otvaranju, uvjerljiva, dobra igra, sve će to nadam se dati još jedan dodatni vjetar u leđa igračima da nastave sa dobrim igrama, pričao je u analizi utakmice trener Veleža.

Prostor za napredak

Ipak, sam Rahimić bez obzira na rezultat i pobjedu nije bio zadovoljan nekim stvarima. U prvom dijelu je bilo vidljivo kako visoko podignuta zadnja linije ima problema, domaćini su u tri navrata jako opasno prijetili iz kontri, ulazeći u prostor između bekova i stopera.
– To su stvari na kojima moramo raditi i nisam zadovoljan jer mi smo sebi dozvoli da u situaciji kada imamo inicijativu, kada stvaramo prilike napravimo jednu takvu pogrešku koju skupo platimo. Srećom uspjeli smo izjednačiti vrlo brzo, ali je veliko pitanje što bi se
dogodilo da kojim slučajem nismo. Hoćemo da igramo napadački, da stalno stvaramo pritisak
na protivničke igrače kada su u posjedu lopte, pa je i zadnje linija postavljena visoko, ali
moramo biti maksimalno fokusirani, oprezni. Ne smijemo dozvoliti onakve greške. Svakako će utakmicu ponovo analizirati pa ćemo vidjeti, te greške moramo što prije ispraviti. Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da smo dobru atmosferu u i oko ekipe dodatno podigli jednom ovakvom pobjedom, na nama je sada da nastavimo raditi, pobjeđivati, naglasio je Rahimić na kraju.

F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *