Rahimić: Moramo ostati do kraja fokusirani

Nogometaši Veleža ispunili su prvi i najvažniji cilj kada je u pitanju jesenski dio sezone. Ekipa je na prvom mjestu, tu će i ostati bez obzira na rezultate u posljednja dva kola.
I bodovna prednost je solidna u odnosu na prve konkurente, Zvijezdu i Olimpik. Zvijezda do kraja ovog dijela sezone još mora igrati protiv Slavena i Rudara iz Kaknja, dok Olimpik uz gostovanje u Kaknju u posljednjem kolu dočekuje Orašje.

Gledajući raspored i rivale, nije isključeno Zvijezda i Olimpik izgube još koji bod, što opet Rođenima otvara mogućnost da svoju prednost povećaju. Jer realno, Velež ne bi trebao imati većih problema niti protiv visočke Bosne, niti protiv Igmana. Ipak, bez obzira na činjenicu da je Velež kao ekipa poprilično dominantan, do bodova se definitivno ne može doći lako. Trener Ibro Rahimić želi tenziju zadržati na što je moguće višem nivou.

– Jako puno utakmica je iza nas. Gledajući rezultatski, dosta toga smo napravili, ali moramo ići maksimalno do kraja. Imamo još dvije utakmice, prva iduća je kontra Bosne koju dobro poznajemo i koja jeste u problemima, ali nas to ne smije zavarati, rekao je Rahimić.

– Sada je jako važno u ovoj završnici ostati na istoj razini, što svakako nije lako jer je završnica polusezone. Prvi smo na tabeli, imamo lijepu prednost, ali moramo biti svjesni da opuštanja ne smije biti. Moramo iskoristiti priliku koja se ukaže pa da svoju bodovnu prednost i povećamo, kaže Rahimić koji u idućem susretu protiv Bosne ne računa na kartoniranog Samira Zeljkovića, dok je od ranije povrijeđen Seid Behram. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *