Radno mjesto za još 55 osoba (FOTO)

Događanje iz Rame svakako je bilo nesvakidašnje za naše prilike, budući da je otvaranje bilo kakvih tvornica endemska pojava u BiH

Tekstilna tvrtka Ramatex za vikend je otvorila novi pogon u Prozoru, gdje će raditi preko stotinu djelatnika, od čega 55 novozaposlenih.

Osim što će posao dobiti još 55 osoba, i starim radnicima će biti kudikamo bliže na posao, jer su ranije na posao morali vozariti, a sada im je tvrtka u središtu grada.

Nova radna mjesta

Vlasnik tvrtke iz Hrvatske Dragomir Čuljat kazao je da su novim pogonom u Prozoru smanjili radnicima gubitak vremena, koji su imali da se prevezu na Gračac, ali da se iskreno nada da će tvrtka uskoro zapošljavati i još radnika.

U novi pogon, objekt i zemljište, nove strojeve, skupa sa Gračacem uloženo je oko 2.5 do 3 milijuna maraka, izjavio je Čuljat.

Nijemac Bernt Eppler, ispred tvrtke CGL Sport fashion, koja otkupljuje proizvode Ramatexa kazao je da se posebno raduje otvaranju novoga pogona, a na čemu se posebno mogu zahvaliti radnicima, kao i da se nada novom širenju posla i unaprjeđenju suradnje dvije tvrtke.

Ramatex je od otvaranja do danas isplatio preko 6000 plaća, uredno izmiruje poreze i doprinose radnicima, a uprava će u budućnosti raditi u smjeru poboljšanja uvjeta za radnike, poručeno je s otvaranja.

Podrška lokalne vlasti

Čuljat je posebno naglasio podršku lokalne vlasti u radu ove tvrtke, a načelnik Prozor-Rame Jozo Ivančević zajedno s njim svečano je i presjekao vrpcu, te tako i otvorio novi pogon.

– Mi u općinskoj upravi bili smo nekako uporni u potpori ovom projektu. Iako imamo i drugih potreba, nalazili smo način da podupremo i početak i ovo sadašnje proširenje Ramatexa. Do danas smo iz proračuna za sve projekte Ramatexa izdvojili 1.350.000 maraka, što je značajan novac. Odvojili smo ga iako smo imali i potreba da narodu dovedemo vodu i put. Danas kad vidimo ove uređene prostore, nove strojeve, kad vidimo zadovoljne i dosadašnje i nove djelatnice, znamo da smo cijelo vrijeme bili u pravu, kazao je, između ostaloga, načelnik Rame Jozo Ivančević.

Dodao je da se osobito raduje novim radnim mjestima, u trenutku kada je aktualno pitanje iseljavanja, a što je problem svih lokalnih zajednica, pa i mnogo razvijenijih od Rame, kao i da pri rješavanju te problematike, s kojom se lokalna zajednica ne može sama izboriti, izostaje pomoć viših razina vlasti. Događanje iz Rame svakako je bilo nesvakidašnje za naše prilike, budući da je otvaranje bilo kakvih tvornica endemska pojava u BiH.

Piše: K.Bošnjak, dogadjaji@dnevni-list.ba

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *