RADNIK – SARAJEVO Musemić: Izbjeći scenarij sa početka prošle sezone

Između uzvratne utakmice prvog kola kola i prvog susreta drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu, ekipu Sarajevu na startu prvenstva očekuje duel protiv Radnika.
Po automatizmu, posao šefa stručnog štaba Sarajeva Husrefa Musemića je dodatno otežan, jer ekipu prvo treba odmoriti pa ponovo pripremiti za utakmicu koja jeste važna, ali neuporedivo manje u odnosu na onu koju će Bordo tim igrati idućeg tjedna. Negdje se kroz medije čak provukla informacija o odgodi utakmice u Bijeljini. U Radniku su takvu inicijativu zaustavili odmah na startu.
– Ne vidim ni svrhu odgađanja, mislim da niti jedan klub koji nastupa u Europi iz BiH nije tražio odgodu. Mi smo svoju formu tempirali za start sezone, prvu utakmicu. Više mislim da se na taj način već na startu želi stvoriti neka vrsta pritiska, kaže trener Radnika Mladen Žižović.
Radnik je napustio Dino Beširević njihov ponajbolji igrač, nema Ševke Okića, Filipa Stojanovića, Macanovića, Kitanovića. Od novih lica tu su Radosav Aleksić te iskusni Đelmić i Brković
– Naš cilj je naravno izbjeći borbu za ostanak, biti u sredini tabele. Zato želimo odmah na startu napraviti dobar rezultat kako bi smo sa što manje pritiska ušli u sezonu. Naš adut je svakako umor igrača Sarajeva koji će sigurno biti presudan. Dobro se poznajemo, ovo je mislim četvrta utakmica u nepunih pola godine i sigurno je da će i ova biti teška. Znamo sve mane i nedostatke protivnika i pokušat ćemo ih iskoristiti, naglašava Žižović.
Na startu prošle sezone Sarajevo je osvojilo četiri boda u prvih pet kola, ove pod svaku cijenu žele izbjeći isti scenarij.
– Znamo kako je to izgledalo prošle sezone, na startu se izgubilo puno bodova koje kasnije nismo mogli nadoknaditi. Sada želimo krenuti na pravi način, kako se to ne bi ponovilo. Sigurno je da smo umorni, ali mislim da imamo dovoljno igrača i da možemo uz određene promjene posložiti najbolju ekipu koja će se suprotstaviti Radniku na najbolji način, ističe Husref Musemić, koji je u odnosu na prošlu sezonu ostao bez Miće Kuzmanovića, Nemanje Anđušića, Elvisa Sarića, Herića, Husejinovića.
S druge strane, prije početka sezone dres Sarajeva odlučili su ponovo obući Amer Dupovac, Haris Handžić, Benjamin Tatar je stigao iz Koprivnice, Iz Mladosti DK Aladin Šišić, dok su ekipi priključeni i mladi igrači iz juniorskog pogona Numan Kurdić i Šefkija Resić koji je u susretu sa moldavskim Banantsom postigao gol nakon samo četiri minute provedene na terenu. F.I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *