Radnicu kladionice ozlijedili i odnijeli torbu s novcem

Županijski sud u Travniku osudio je Alibina Babanovića zvanog “Binći” na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog razbojstva nad radnicom kladionice “Petica plus” u Preočici kod  Viteza, koje se dogodilo u listopadu 2015. godine.

Kako stoji u presudi, Babanović se dogovorio sa Ređom Mušinović da opljačkaju radnicu kladionice Đ. P. za koju su znali da radi u kladionici. Djevojci su u noći 3. listopada 2015. godine pripremili sačekušu u mračnom dijelu ulice kojom se ona nakon posla vraćala kući.

Mušinović je, kada je vidio da djevojka dolazi, iznenada istrčao iz mračnog djela ulice pred djevojku i drvenom palicom, koju je ponio sa sobom, udario je po glavi. Kada je ona usljed zadobijenog udarca pala na zemlju, Babanović je dotrčao do nje i oteo joj torbu u kojoj se nalazio novac od utrška sportske kladionice, novac oštećene, osobni dokumenti, službeni telefon i ključevi kladionice. Domogavši se plijena, razbojnici su ostavili ozlijeđenu djevojku na cesti i pobjegli u mjesto Osojnica gdje su iz torbice uzeli 1.563 marke. Novac su podijelili, a ostale oduzete stvari zatrpali u blizini devastirane kuće. S druge strane radnica je uslijed zadobijenih ozljeda izgubila svijest i tom prilikom zadobila tešku tjelesnu ozljedu u vidu potresa mozga. Izrečenom presudom osuđeni je obvezan da nadoknadi troškove postupka te da plati paušalni iznos od 100 KM, sve u roku od 30 dana od dana prijema poziva za plaćanje.

Oštećenoj sportskoj kladionici djelomično se dosuđuje postavljeni imovinskopravni zahtjev u iznosu od 1.563 KM koji je optuženi dužan naknaditi solidarno sa Ređom Mušinović u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude. Oštećena Đ. P. je sa imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *