Radne strojeve krali u EU i prodavali u BiH

Perica Nešković zvani “Peki” (52) iz Gračanice priznao je da je bio dio kriminalne grupe koja je krala radne strojeve u inozemstvu, a zatim ih transportirala i prodavala u BiH te je sa Tužiteljstvom BiH sklopio sporazum o priznanju krivnje kojim je pristao na jednogodišnju kaznu zatvora.

Nakon što razmotri sporazum, Sud BiH će sporazum prihvatiti ili odbiti, te izreći Neškoviću zatvorsku kaznu, koja će odmah postati pravomoćna i na koju nema pravo žalbe.

Osim toga, nagodbom koja je sklopljena između optuženog i Tužiteljstva BiH od optuženog se oduzima protupravno stečena imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u iznosu od 5.000 maraka.

Krivnju je priznala i pravna osoba “GRAĐAPROMET S&B” d.o.o Sočkovac-Petrovo, čija je ovlaštena osoba za zastupanje i direktor Perica Nešković.

– Predloženo je izricanje kazneno pravne sankcije, kazna prestanka pravne osobe, te se nalaže pokretanje postupka likvidacije, s tim što će brisanje pravne osobe iz sudskog registra nastupiti pravomoćnim okončanjem sudskog postupka likvidacije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Optuženi Perica Nešković se tereti da je kao pravni zastupnik i u ime optužene pravne osobe “GRAĐAPROMET S&B”, sudjelovao u nezakonitostima vezanim za transport građevinskih radnih strojeva stečenih prevarom ili krađom od pravnih osoba sa područja Njemačke, Italije, Austrije i Belgije na područje BiH, kao i njihov smještaj i prodaju.

Novčanim sredstvima pribavljenim počinjenim kaznenim djelima su plaćani troškovi osumnjičenim pripadnicima grupe koji su bili neposredni počinitelji prevara i krađa građevinskih radnih strojeva u inozemstvu.

FOTO: Ilustracija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *