Putin: Povećati zaposlenost i dugovječnost

Ruski predsjednik Vladimir Putin  je održao govor o stanju nacije, dva i pol tjedna prije predsjedničkih izbora. ‘Rusija je razvila nuklearno oružje sposobno izbjeći bilo kakav sustav obrane’, izjavio je predsjednik Vladimir Putin u godišnjem govoru, piše Washington Post, a prenosi N1.

Govor je otpočeo istaknuvši kako je Rusija postigla uspjeh u očuvanju stabilnosti i jedinstva te prevladavanju izazova s kojima se suočavala u zadnje vrijeme.

Jedan od ciljeva, naveo je nadalje, jest povećati životni vijek stanovnika na više od 80 godina.

”Svaka osoba za nas je važna”, kazao je Putin, dodajući da želi povećati i zaposlenost i dugovječnost.

Predsjednik Rusije je naglasio da je stabilnost države osnova, ali ne i jamstvo razvoja, jer još nisu riješeni svi problemi. Rusija je demokratsko društvo koje se samostalno razvija, kazao je.

“Rusija treba veliki program urbanog razvoja, koji se temelji na modernim pristupima i tehnologijama u arhitekturi, prijevozu i komunikacijama. Razvoj gradova potaknut će i razvoj ruralne Rusije”.

Govorio je i o reformi nacionalnog zdravstvenog sustava i dostupnosti medicinske pomoći u ruralnim dijelovima Rusije. Prema njegovim riječima pravila za dobivanje državljanstva zahtijevaju reformu. Godišnji govor o stanju nacije inače se tradicionalno održava u prosincu, no prvi put u ovom desetljeću govor je odgođen za 1. ožujka.

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *